Izvor: Beta, 11.Mar.2011, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji 1,5 milijardi evra za izlazak iz krize

BEOGRAD, 11. marta 2011. (Beta) - U okviru zajedničke pomoći svetskih finansijskih institucija za borbu protiv krize za Srbiju je izdvojeno 1,5 milijardi evra, objavljeno je u petak.

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Evropska investiciona banka (EIB) i Svetska banka su u okviru akcionog plana podrške bankarskim sistemima i kreditiranju privrede u centralnoj i istočnoj Evropi na raspolaganje stavile 33 milijarde evra, sto je 8,5 milijardi vise nego sto je prvobitno planirano, preneo je portal EurAktiv Srbija.

U okviru te akcije za borbu protiv krize, pokrenute 27. februara 2009, Turskoj i zemljama Zapadnog Balkana na raspolaganju je ukupno 10,6 milijardi evra.

EBRD je Srbiji odobrio znatno vise novca nego svim drugim zemljama Zapadnog Balkana - 447 miliona evra, dok je Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori ukupno na raspolaganju 489 miliona. Od toga su u Srbiji potpisani ugovori za 301 milion, a isplaćeno je 213 miliona evra.

Evropska investiciona banka (EIB) za Srbiju je odobrila 664 miliona evra, od čega je isplaćeno 335 miliona. EIB je novac u regionu najviše realizovao preko grupa Unikredit i Erste. Kada je reč o grupi Svetske banke, Srbiji je na raspolaganje stavljeno 409 miliona evra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbiji 1,5 milijardi evra za izlazak iz krize

Izvor: SrbijaNet.rs, 11.Mar.2011

U okviru zajedničke pomoći svetskih finansijskih institucija za borbu protiv krize za Srbiju je izdvojeno 1,5 milijardi evra, objavljeno je u petak. Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Evropska investiciona banka (EIB) i Svetska banka su u okviru akcionog plana podrške bankarskim

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Srbiji 1,5 milijardi evra za izlazak iz krize

Izvor: Capital.ba, 11.Mar.2011

BEOGRAD, U okviru zajedničke pomoći svjetskih finansijskih institucija za borbu protiv krize za Srbiju je izdvojeno 1,5 milijardi evra, objavljeno je danas. Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Evropska investiciona banka (EIB) i Svjetska banka su u okviru akcionog plana podrške bankarskim sistemima...

Nastavak na Capital.ba...

Pomoć za prevazilaženje krize

Izvor: RTS, 11.Mar.2011

Svetske finansijske institucije namenile su 1,5 milijardi evra Srbiji, u okviru pomoći za borbu protiv krize. ..U okviru zajedničke pomoći svetskih finansijskih institucija za borbu protiv krize, za Srbiju je izdvojeno 1,5 milijardi evra...Evropska banka za obnovu i razvoj, Srbiji je odobrila znatno...

Nastavak na RTS...

Srbiji 1,5 milijardi evra za izlazak iz krize

Izvor: NaDlanu.com, 12.Mar.2011, 11:38

BEOGRAD, 11. marta 2011. (Beta) - U okviru zajedničke pomoći svetskih finansijskih institucija za borbu protiv krize za Srbiju je izdvojeno 1,5 milijardi evra, objavljeno je u petak. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Da bi deca bila zdrava

Izvor: Vostok.rs, 12.Mar.2011

12.03.2011. -..Za razvoj dečje medicine iz budžeta će u sledeće dve godine biti izdvojeno do 100 milijardi rubalja (preko 3 milijarde dolara). Deo ovih sredstava biće upotrebljen za izgradnju modernih perinatalnih centara, u kojima će žene i bebe moći da dobiju pomoć po visokim tehnologijama....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.