Srbija dobila novu vladu

Izvor: B92, 11.Avg.2016, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobila novu vladu

Beograd -- Skupština Srbije izglasala je novu Vladu Srbije. Za predlog mandatara Aleksandra Vučića glasala su 163 poslanika, protiv su bila 62, a uzdržanih nije bilo.

Premijer i ministri nešto posle 19 časova položili su zakletvu. Vučić i članovi njegovog kabineta dobili su višeminutni aplauz po ulasku u Skupštinu Srbije za polaganje zakletve.

U skupštinu su pred polaganje zakletve nove vlade došli i predsednik Tomislav Nikolić, predsednik Republike Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milorad Dodik, kao i patrijarh Irinej.

Zakletva glasi:

"Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije".

Posle položene zakletve, predsednik i članovi Vlade potpisali su tekst zakletve i predali ga predsedniku Narodne skupštine, a potom je intonirana himna.

Mandatar Aleksandar Vučić obećao je na kraju rasprave građanima da će vlada raditi marljivo, pošteno,odgovorno i u interesu građana.

Osim toga, Vučić je rekao da će vlada ujutru u 6.30 imati prvu sednicu.

Spisak ministara u novoj vladi, kao i njihove biografije, možete pogledati - OVDE.

Premijer Aleksandar Vučić se nakon polaganja zakletve zahvalio svima, posebno predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji su prisustvovali polaganju zakletve.

Vučić je rekao da će nova vlada biti posvećena interesima Srbije.

“Borićemo se, bićemo posvećeni, naš najvažniji cilj biće bolji životni standard građana, da se izborimo za bolju ekonomiju, pravnu državu, za zemlju u kojoj će buduće generacije živeti. Hvala svima na podršci”, rekao je Vučić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(UŽIVO) Završeno glasanje, Srbija uskoro dobija NOVU VLADU

Izvor: Blic, 11.Avg.2016

Poslanici Skupštine Srbije javno su - prozivkom, glasali o novoj vladi Srbije...17.30 Završeno glasanje o novoj vladi..Poslanici Skupštine Srbije završili su glsanje o novoj vladi - javno, prozivkom. Rezultati glasanja biće saopšteni posle desetominutne pauze...protiv izbora nove vlade tokom glasanja...

Nastavak na Blic...

Novi predsednik RIK Vladimir Dimitrijević

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2016, 04:22

Skupština Srbije razrešila je danas predsednika Republičke izborne komisije Dejana Đurđevića, a na tu dužnost imenovan je Vladimir Dimitrijević...Sa mesta zamenika predsednika RIK-a razrešen je Ivan Šembek, a imenovan je Željko Radeta...Za sekretara RIK imenovan je Srđan Smiljanić, a za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.