Srbi uputili protest Kforu

Izvor: Blic, 04.Jan.2012, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi uputili protest Kforu

Srbi sa severa Kosova uputili su protest Kforu zbog zatvaranja prelaza kod Brnjaka za kamione nosivosti veće od 3,5 tone zbog čega je otežano snabdevanje Ibarskog Kolašina i čitavog severa pokrajine.

Pripadnici Kfora jutros su oko 10.00 časova zatvorili alternativni put i zabranili prolazak kamiona nosivosti veće od 3,5 tone. Promet je dozovoljen samo putničkim automobilima, autobusima i kamionima nosivosti do >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 3,5 tone.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je da je očigledno da je neko iz Prištine i dela međunarodne zajednice ponovo rešio da destabilizuje situaciju, te da nije dobro da Kfor ponovo preuzima ulogu kosovskih carinika i da se vraća na period od 25. jula.

Ristić je naveo da se problem mora rešiti na relaciji Beograd-Priština, uz učešće kosovskih Srba, i da Kfor treba da obavlja samo poslove iz svog mandata.

On je posle redovnog sastanka čelnika lokalne samouprave i predstavnika međunarodne zajednice rekao da je predstavnicima Kfora rečeno da posao te misije nije da kontroliše robu, već da traga za oružjem i drugim nedozvoljenim sredstvima.

Prema rečima Ristića, nije dobro to što je pukovnik Kfora Adolf Konrad rekao je da mu nije poznato da je prolaz zatvoren.

Povezane vesti: I Leposavić za referendum, sednici nisu prisustvovali odbornici DS-a Bogdanović: Sačuvati srpske institucije na Kosovu Da li je protraćena 2011. godina? Del: Priština da popravi odnos prema manjinama Tadić: Imam plan za Kosovo
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ograničenje na alternativnom putu

Izvor: RTS, 04.Jan.2012

Predstavnici Srba sa severa Kosova protestovali, jer su pripadnici Kfora jutros zatvorili alternativni prelaz kod Brnjaka u mestu Banje za kamione nosivosti veće od 3,5 tone. ..Pripadnici Kfora jutros su za kamione nosivosti veće od 3,5 tone zatvorili alternativni prelaz kod Brnjaka u mestu Banje,...

Nastavak na RTS...

Srbi protestovali zbog zabrane na Brnjaku

Izvor: Mondo, 04.Jan.2012

Srbi sa severa Kosova uputili protest Kforu zbog zatvaranja prelaza kod Brnjaka za kamione nosivosti veće od 3,5 tone. Otežano snabdevanje Ibarskog Kolašina i čitavog severa pokrajine.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.