Srbi sa Kosmeta veruju Vladi Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 16.Dec.2009, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi sa Kosmeta veruju Vladi Srbije

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanovć izjavio je u sredu da izlazak Srba na kosovske izbore ne znači da su oni izgubili poverenje u vlasti u Beogradu.

"Da su izgubili poverenje onda bi odziv bio mnogo veći. Ne bi bilo samo pet odsto Srba koji su izašli na lokalne izbore. To je još jedna manipulacija koju proturaju Albanci i jedan deo međunarodne zajednice - da je na izbore izašlo 20 odsto Srba. To nije tačno. Imate 123.000 Srba u biračkim spiskovima. Koliko je izašlo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << manje od 7.000", kazao je Bogdanović u Raniligu, kod Gnjilana, gde je otvorio obdanište.

On je kazao da su za Beograd jedine legitimne institucije lokalne samouprave formirane nakon izbora 11. maja prošle godine koje je organizovala Vlada Srbije.

Bogdanović je pozvao Srbe sa Kosova i Metohije da se ne dele, istakavši da je bez jedinstva uzaludna borba da se Kosovo očuva u sastavu Srbije.

Bogdanović je kazao da Beograd nije protiv decentralizacije na Kosovu, ali da prethodno treba da se utvrde granice novih opština, kompetencije lokalne samouprave i druga ovlašćenja.

"Nije problem da imamo opštine Ranilug, Parteš, Klokot, Gračanicu, ali mi hoćemo da imamo još opština u kojima Srbi na Kosovu čine većinu", rekao je Bogdanović.

On je istakao da je Vlada Srbije u Kosovskom pomoravlju unazad 10 meseci uložila oko 50 miliona dinara.

"Danas sam ovde da obiđem radove za sredstva koja je uložila Vlada Srbije u više sela oko Gnjilana. Ovo je način i put da kontrolišemo tokove novca koje šaljemo na Kosovo, da se uverimo da li su sredstva namenski potrošena", podvukaoje Bogdanović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi sa Kosmeta veruju vlastima u Beogradu

Izvor: RTS, 16.Dec.2009

Izlazak Srba na kosovske izbore ne znači da su oni izgubili poverenje u vlasti u Beogradu, rekao ministar Bogdanović na otvaranju obdaništa u Ranilugu kod Gnjilana...Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanovć izjavio je danas da izlazak Srba na kosovske izbore ne znači da su oni izgubili poverenje...

Nastavak na RTS...

"Glasanje nije znak nepoverenja"

Izvor: B92, 16.Dec.2009

Ministar za KiM (FoNet, arhiva)..Ranilug -- Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da izlazak Srba na kosovske izbore ne znači da su oni izgubili poverenje u vlasti u Beogradu... Bogdanović je posetio Srbe u više sela Kosovskog pomoravlja i poručio im da Beograd nije protiv decentralizacije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.