Sprečen POKOLJ u Meki: Uhvaćen bombaš samoubica, hteo da se RAZNESE u najvećoj džamiji na svetu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2017, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen POKOLJ u Meki: Uhvaćen bombaš samoubica, hteo da se RAZNESE u najvećoj džamiji na svetu!

Krio se u jednoj od kuća

Teroristički napad na Svetu džamiju u Meki sprečile su bezbednosne snage, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Saudijske Arabije. Kako navode, napad su planirale tri terorističke grupe - dve iz Meke i jedna iz Džede.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova naveo je da su bezbednosne snage delovale protiv terorista u Asila i Ajad al Masafi delovima Meke.

U Ajad susedstvu bombaš samoubica se krio u jednoj od kuća, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odbio je da se preda i otvorio je vatru na policiju, a potom se razneo.

Ranjeno je šest civila, a lakše je povređeno i pet pripadnika bezbednosnih snaga, naveo je portparol i dodao da je uhapšeno pet ljudi. Među njima je i jedna žena.

Na društvenim mrežama objavljena je fotografija sa lica mesta.

الداخلية تصدر بيانًا حول إحباط العملية الإرهابية التي كانت تستهدف الحرم المكي | فيديوhttps://t.co/VK1AiaymlH#احباط_تفجير_بالحرم pic.twitter.com/35Ysj1fQQc

— صحيفة أنحاء (@an7a_com) June 23, 2017

Sveta džamija, poznata i kao Mekanska džamija nalazi se u Meki u Saudijskoj Arabiji i najveća je na svetu. Okružuje jedno od najsvetijih islamskih mesta Kabu prema kojem se muslimani iz čitavog sveta okreću tokom molitve.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.