Španski premijer: DŽIHADISTIČKI TERORIZAM je globalna PRETNJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2017, 06:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski premijer: DŽIHADISTIČKI TERORIZAM je globalna PRETNJA

Odgovor mora biti globalan

Španski premijer Marijano Rahoj izjavio je danas da je napad kombijem koji je izveden u Barseloni u četvrtak po podne, a u kojem je ubijeno najmanje 13 ljudi, "džihadistički terorizam" koji iziskuje globalni odgovor.

STRAVIČNI PRIZORI U BARSELONI: Uhapšen terorista odgovoran za smrt trinaest osoba?

- Danas je borba protiv terorizma glavni prioritet za slobodna i otvorena društva kao što je naše. To je globalna pretnja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i odgovor mora biti globalan - rekao je Rahoj na konferenciji za novinare u Barseloni, prenosi Rojters.

Rahoj je naveo da će pozvati druge španske političke strane da potvrde španski pakt o antiterorizmu.

U napadu u najpopularnijoj turističkoj ulici u Barseloni, Las Ramblas, u četvrtak u 17:00 po lokalnom vremenu, beli kombi je velikom brzinom uleteo među pešake, usmrtivši 13 ljudi dok ih je oko 100 ranjeno, a vlasti navode da bi broj žrtava mogao i da raste.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rahoj: Pretnja je globalna, odgovor mora biti globalan

Izvor: B92, 18.Avg.2017

Barselona -- Španski premijer Marijano Rahoj navodi da je napad u Barseloni u kojem je ubijeno najmanje 13 ljudi, "džihadistički terorizam" koji iziskuje globalni odgovor..."Danas je borba protiv terorizma glavni prioritet za slobodna i otvorena društva kao što je naše. To je globalna pretnja i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.