Izvor: Nezavisne Novine, 29.Apr.2016, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španska ekonomija 11. put uzastopno zabilježila rast

Prema zvaničnim podacima, ekonomija Španije ostvarila je rast za 0,8 odsto u prvom kvartalu ove godine, što je 11. uzastopni kvartalni rast.

Španski zavod za statistiku je objavio kako je za proteklih 12 mjeseci ekonomija te zemlje doživjela rast od 3,4 odsto.

Španija se bori sa recesijom od 2013. godine i trenutno je jedna od zemalja Evropske unije sa najbržim rastom ekonomije uprkos tome što je procenat nezaposlenosti ostao na 21 odsto, što je drugi najviši >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << procenat nezaposlenosti u EU nakon Grčke.

Ovi podaci objavljeni su uoči izbora planiranih 26. juna, ukoliko 2. maja ne bude ispoštovan posljednji rok do kojeg bi trebala biti uspostavljena vlada nakon izbora održanih 20. decembra.

Vladajuća konzervativna Populistička partija postavila je ekonomiju kao svoj prioritet u posljednje četiri godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.