Sneg u Austriji, visina i do 25 centimetara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2011, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg u Austriji, visina i do 25 centimetara

BEČ -

U višim predelima na zapadu i jugu Austrije je pao sneg uzrokovan zahlađenjem koje je temperaturu spustilo i do 15 stepeni, a u planinskim predelima snežni pokrivač je visok i do 25 centimetara.

Sneg je sinoć pao u pokrajinama Salcburg, Tirol, Koruška i Štajerska na visinama do 600 metara. Temperatura širom zemlje je pala za između deset do 15 stepeni Celzijusovih.

U ponedeljak noć je pao sneg na planinama u Salcburgu, snežni pokrivač na Rudolfšite, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji se nalaze na 2.300 metara nadmorske visine, dostigao je 25 centimetara.

Takođe, i na Sonbliku snežni pokrivač je dostigao 20 centimetara.

Usled snega došlo je i do problema u saobraćaju, a na Grosgloknerhoalpenštrase uvedena je obaveza korišćenja lanaca za teretna vozila, kao i na putevima Radštetertauern i Kačberg.

Drveća koja su se polomila usled težine snega koji je napadao blokirao je delove puta na Pasturnštrase.

Po prvi put nakon leta u Salcburgu je izrečeno upozorenje od snežnih lavina za čitavu pokrajinu.

Takođe, sneg koji je napadao tokom noći napravio je problem u železničkom saobraćaju. Putnici brzog voza iz Salcburga za Klagenfurt ostao je zarobljen na pruzi u oblasti Angertal kod Bad Hofgastajna, jer su drveća koja su se lomila pala na dalekovod.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sneg već pao u Austriji

Izvor: medio.rs, 19.Sep.2011

U višim predelima na zapadu i jugu Austrije je pao sneg uzrokovan zahlađenjem koje je temperaturu spustilo i do 15 stepeni, a u planinskim predelima snežni pokrivač je visok i do 25 centimetara.

Nastavak na medio.rs...

Snijeg pao u Austriji, visina pokrivača i do 25 centimetara

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Sep.2011

BEČ - U višim predjelima na zapadu i jugu Austrije pao je snijeg uzrokovan zahlađenjem koje je temperaturu spustilo i do 15 stepeni, a u planinskim predjelima snežni pokrivač je visok i do 25 centimetara.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Sneg u Austriji i do 25 centimetara

Izvor: Večernje novosti, 19.Sep.2011

Zahlađenje u Austriji donelo je i sneg u višim predelima na zapadu i jugu zemlje, a na pojedinim planinama snežni pokrivač dostigao je 25 centimetara

Nastavak na Večernje novosti...

Prvi sneg u Austriji

Izvor: Danas, 19.Sep.2011

U austrijskim pokrajinama Salcburg, Tirol, Koruška i Štajerska sneg je u noći između nedelje i ponedeljka pao u krajevima iznad 600 metara nadmorske visine.

Nastavak na Danas...

Sneg u septembru

Izvor: RTS, 20.Sep.2011, 12:24

Na severu Italije pao je sneg koji je zajedno sa popadalim drvećem blokirao pet planinskih prevoja. U Austriji i delovima Švajcarske temperatura je pala za više od 15 stepeni, pa su se zabeleli vrhovi iznad 600 metara. Visina snega na planinama kod Salcburga dostigla je 25 centimetara, a u Švajcarskoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.