Austrija: Prvi sneg na kraju leta

Izvor: B92, 19.Sep.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija: Prvi sneg na kraju leta

Salcburg -- Planine Austrije prekrio prvi sneg visine i do 25 cm. Znatno zahlađenje, uvođenje zimske opreme u planinskim predelima. Blokirani putevi i železnički saobraćaj.

U višim predelima na zapadu i jugu Austrije je pao sneg izazvan zahlađenjem koje je temperaturu spustilo i do 15 stepeni, a u planinskim predelima snežni pokrivač je visok i do 25 centimetara. Temperatura širom zemlje je pala za deset do 15 Celzijusovih.

Sneg je u noći između nedelje i ponedeljka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pao u pokrajinama Salcburg, Tirol, Koruška i Štajerska na visinama do 600 metara.

U noći između ponedeljka i utorka je pao sneg na planinama u Salcburgu, a snežni pokrivač na Rudolfšite, koji se nalaze na 2.300 metara nadmorske visine, dostigao je 25 centimetara.

Takođe, i na Sonbliku snežni pokrivač je dostigao 20 centimetara.

Usled snega došlo je i do problema u saobraćaju, a na Grosgloknerhoalpenštrase uvedena je obaveza korišćenja lanaca za teretna vozila, kao i na putevima Radštetertauern i Kačberg.

Stabla drveća koja su se polomila usled težine snega koji je napadao blokirala su delove puta na Pasturnštrase.

Prvi put na kraju ovog leta, u Salcburgu je objavljeno upozorenje na opasnost od snežnih lavina za čitavu pokrajinu.

Takođe, sneg koji je napadao tokom noći izazvao je problem u železničkom saobraćaju. Putnici brzog voza iz Salcburga za Klagenfurt ostali su zarobljeni na pruzi u oblasti Angertal kod Bad Hofgastajna, jer je drveće koje se lomilo palo na dalekovod.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.