Skupština završila sa amandmanima

Izvor: RTS, 19.Mar.2010, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština završila sa amandmanima

Skupština Srbije završila pretres amandamana na predložene zakone. Dan za glasanje je utorak 23. mart. Skupština uskoro o Srebrenici.

Poslanici republičkog parlamenta završili su pretres amandmana na predložene zakone, čime su iscrpli sve tačke dnevnog reda prve sednice prolećnog zasedanja, a o zakonima će se izjasniti u utorak, 23. marta, u danu za glasanje.

Poslanici su razmotrili amandmane na predložene zakone o oznakama geografskog porekla, o amnestiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o izmenama i dopunama Zakona o državnom premeru i katastru, o izmenama i dopunama Zakona o međunarodnom prevozu u drumskom saobraćaju, kao i o nekoliko zakonskih predloga koji se odnose na potvrđivanje raznih međunarodnih ugovora i sporazuma.

Na dnevnom redu prve sednice parlamenta je 37 zakonskih predloga i drugih akata, a poslanici su u njenom dosadašnjem toku u načelu i pojedinostima razmotrili i predložene zakone o predškolskom vaspitanuju i obrazovanju, o učeničkom i studentskom standardu, Predlog carinskog zakona, izmene i dopune Zakona o porezu na dobit preduzeća i o porezu na dohodak građana.

Među njima su i zakonski predlozi o divljači i lovstvu, o izmenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj delatnosti, o oznakama geografskog porekla, o Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, o potvrđivanju nekoliko međunarodnih ugovora i sporazuma o policijskoj saradnji, iz oblasti finansija

Tokom rasprave o Predlogu zakona o amnestiji poslanici opozicije su ocenili da taj akt omgućava legalizaciju dezertertva i uputili niz kritika na stanje u Vojsci Srbije, za koje su ocenili da je izuzetno loše, što je valdajuća koalicija odbacila.

Uskoro o Srebrenici

Poslanica i portparol Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je da očekuje da će sednica na kojoj će na dnevnom redu biti rezolucija o Srebrenici biti zakazana u narednih desetak dana, a da će predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović, "s obzirom na to da su političke konsultacije i razgovori o principima koji će biti uvršćeni u deklaraciju završeni", prethodno zakazati i konsultacije kada će neka radna grupa to pretočiti u konkretan tekst.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić i šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić su u odvojenim izjavama kazali da o predlogu predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića da lideri te tri stranke zajedno napišu program za budućnost Srbije koji bi bio okosnica buduće vlade treba razgovarati.

Aligrudić je kazao da će se o tom predlogu razgovarati na predsedničkom nivou u strankama, dok je Ilić naveo da je dobra ideja da se objedine programi i da "to bude jedna celina i jedan zajednički koncept neke buduće vlade".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završena rasprava

Izvor: S media, 19.Mar.2010

Skupština Srbije završila je danas raspravu o svim tačkama dnevnog reda prve sednice redovnog prolećnog zasedanja, a glasanje je zakazano za utorak, 23. mart. ..Skupština u utorak u podne treba da se izjasni o 37 tačaka dnevnog reda...Poslanici su danas razmotrili amandmane na predložene zakone...

Nastavak na S media...

Završeno razmatranje amandmana, glasanje u utorak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2010

BEOGRAD - Poslanici republičkog parlamenta završili su danas pretres amandmana na predložene zakone, čime su iscrpli sve tačke dnevnog reda prve sednice prolećnog zasedanja, a o zakonima će se izjasniti u utorak, 23. marta, u danu za glasanje...Poslanici su razmotrili amandmane na predložene...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.