Skupština sutra o kadrovskim rešenjima

Izvor: Press, 04.Mar.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština sutra o kadrovskim rešenjima

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće sutra rad razmatranjem kadrovskih odluka Visokog saveta sudstva i zbirne liste kandidata za izbor članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje.

Parlamentarci će razmatrati predloge odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a koje je podneo Visoki savet sudstva.

Za sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu predloženo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << 12 sudija, a u obrazloženju se navodi da je Komisija za izbor sudija obavila razgovor sa kandidatima koji su podneli prijavu na oglas za izbor sudija.

Visoki savet sudstva utvrdio je koji kandidati ispunjavaju sve kriterijume i merila za izbor sudija.

Takođe, predloženo je da se za sudije Osnovih sudova u Kragujevcu, Ivanjici, Novom Pazaru i Sjenici izabere ukupno 16 sudija, odnosno u Osnovnim sudovima u Majdanpeku, Pirotu i Negotinu ukupno sedam.

Visoki savet sudstva je za sve kandidate pribavio mišljenja o stručnosti, osposobljenosti i dostojnosti za obavljanje sudijske funkcije.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština o kadrovskim rešenjima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2015, 04:36

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas rad razmatranjem kadrovskih odluka Visokog saveta sudstva i zbirne liste kandidata za izbor članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje...Parlamentarci će razmatrati predloge odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a koje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.