Izvor: Beta, 04.Dec.2010, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Situacija u poplavljenim područjima se stabilizuje

BEOGRAD, 4. decembra 2010. (Beta) - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je u subotu da se situacija u poplavljenim područjima zapadne Srbije stabilizuje i da je vodostaj na Limu i Drini u opadanju.

U saopštenju se navodi da se vodeni talas spušta ka Šapcu gde je proglašena vanredna odbrana od poplava, od ušća reke Drine u Savu kod Šapca, kao i ka Beogradu. Istaknuto je da pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije neprekidno nadgledaju i koordiniraju rad na terenu.

Situacija na području Mačvanskog Prnjavora je stabilna i voda se na teritoriji te opštine povlači. Zbog izlivanja reke i plavljenja 120 domaćinstava, do sada je evakuisano više od 200 gradjana.

Ekipe MUP-a iz Šapca rade i na postavljanju bedema oko ugroženih objekata. Drina je preplavila put Prnjavor-Badovinci, ali je put prohodanm jer je presečen na nekoliko lokacija i voda otiče ka poljoprivrednom zemljištu. Vodosnabdevanje se vrši iz cisterni.

Vanredna situacija je proglašena i na teritoriji Malog Zvornika zbog naglog porasta vodostaja na reci Drini. Obustavljen je rad jedne osnovne škole i obdaništa, ali za sada nema potrebe za evakuacijom, a gradjani su na vreme obavešteno o opasnosti od poplave i potrebi sklanjanja imovine.

Na području Loznice, vodostaj Drine je od noćas u stagnaciji. Do sada je evakuisano oko 1.400 ljudi, a i dalje je ugroženo oko 760 domaćinstava i 150 vikendica, dok je magistralni put Loznica-Mali Zvornik u prekidu.


Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Za ugrožene od poplava na Drini 10 miliona dinara

Izvor: Blic, 04.Dec.2010

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je danas, obilazeći poplavljena područja u lozničkom kraju, da će Vlada odobriti prvu pomoć za sve ugrožene od izlivanja reke Drine u vrednosti od 10 miliona dinara. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da se situacija u poplavljenim...

Nastavak na Blic...

ZATVOREN PUT LOZNICA - BANJA KOVILJAČA

Izvor: Kurir, 05.Dec.2010, 04:02

BEOGRAD - Deonica magistralnog puta M-4 Banja Koviljača-Loznica u subotu veče zatvorena je za saobraćaj, saopštilo je preduzeće Putevi Srbije...Put je zatvoren po nalogu saobraćajne policije MUP Srbije, radi zbog uklanjanja posledica poplave...Magistralni put M-4 povezuje Mali Zvornik i Aranđelovac,...

Nastavak na Kurir...

Srbija: Situacija u poplavljenim područijima se stabilizuje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Dec.2010

Situacija u poplavljenim područijima zapadne Srbije se stabilizuje, vodostaj Lima je u opadanju, Drina je u stagnaciji, dok je Sava u porastu. Vodeni talas se spušta ka Šapcu, gde je vodostaj Save u porastu, dok je kod Sremske Mitrovice iznad granice vanredne odbrane od poplava. Od ušća...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.