Silajdžić i Alkalaj ruše BiH

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2010, 02:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silajdžić i Alkalaj ruše BiH

Predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić i ministar inostranih poslova Sven Alkalaj ne prave državu, nego je ruše, a deo su sarajevske ekipe koja hoće da radi onako kako se njoj sviđa, a ne kako to piše u aktima države, izjavio je član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović.

Radmanović ističe da rad ministra Alkalaja pravi probleme čitavoj BiH, da on ne poštuje Ustav ni zastupljenost konstitutivnih naroda, i da istupa mimo stavova Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << BiH, koje je jedino zaduženo za vođenje spoljne politike, da naređuje ambasadorima da pišu govore i organizuju razne manifestacije koje su u funkciji samo jednog naroda.

"Onaj dio BiH koji je vezan za Sarajevo ne reaguje na to i time prave sve teže odnose u BiH i primiču zemlju raspadu.

Dakle, oni, a ne Banjaluka BiH vode u raspad", rekao je Radmanović za sutrašnji "Glas Srpske".

Radmanović je ocenio da se na prostoru Balkana i dalje prelamaju interesi velikih sila, navodeći da SAD neće potpuno napustiti ovaj prostor i da će možda primat davati EU, za koju misli da nema jasnu koncepciju širenja.

Prema njegovim rečima, u BiH treba doći do konsenzusa šta hoćemo i kako ćemo se razvijati, zajednički ili odvojeno, ali, nažalost, tog konsenzusa nema.

Ističući da konsenzus u BiH ne postoji ni u vezi sa borbom protiv terorizma i da bošnjački političari ovu opasnost minimiziraju, Radmanović je rekao da ogroman novac koji pristiže iz islamskog sveta radikalnim grupama treba prekinuti i da je potrebna organizovana akcija društva u celini, u čemu moraju da pomognu i međunarodni predstavnici i čitava EU.

Radmanović je naglasio da su Bošnjaci iz političkih razloga zakočili zakon o popisu stanovništva koji je predložio Savet ministara i tako BH dolazi u situaciju da bude jedna od dve-tri zemlje u svetu od 200 zemalja koje neće imati popis.

Prema njegovim rečima, svih ovih 15 godina rad OHR-a je katastrofalan, a visoki predstavnici su se ovde ponašali kao kolonijalni upravnici, a ne kao ljudi koji treba da pomognu razvoju demokratije u BiH i usvajanja standarda visoko razvijenih evropskih zemalja.

Radmanović je ocenio da je OHR već trebalo da ode i da se mi u BiH dogovorimo šta hoćemo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radmanović: Silajdžić i Alkalaj ruše BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2010

BANJALUKA -..Srpski član u Predsedništvu BiH Nebojša Radmanović izjavio je da specijalne i paralelne veze RS i Srbije, utvrđene Dejtonom, funkcionišu sve bolje i bolje i ocenio da predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić i ministar inostranih poslova Sven Alkalaj ne prave državu, već...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.