Servisne informacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2011, 05:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije

NOVI SAD -

U Sremskoj Kamenici bez struje od 8 do 11.30 biće ulica Gavrila Principa (24-46, 29-75).

Deo naselja Beočin selo (od Planinske ulice prema manastiru) ostaće bez struje od 8.30 do 11 sati.

Od 8 do 11.30 električne energije u Petrovaradinu neće imati ulice Preradovićeva (181-193, 160-180) i Karlovački drum.

Od 7.30 do 13.30 struje neće biti u pojedinim ulicama na Telepu, od 8.30 do 13 sati u delu Salaksije prema Ledincima i od 8 do 16 časova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u pojedinim ulicama u Kisaču.

Baštenski otpad odnosiće se iz Petrovaradina i Begeča.

Kontejneri za krupni otpad biće postavljeni u Sremskoj Kamenici do 20. novembra.

Parking servis izdaje povlašćene parking karte za stanare za 2012. godinu. Pravo na stanarsku kartu imaju građani sa prebivalištem u ulici koja je pod naplatom, a cena karte na mesečnom nivou iznosi 186 dinara. Karte se mogu kupiti u prostorijama Parking servisa.

Od 1. decembra gradski autobusi ići će i ka Velikom ritu. Autobusi će voziti u intervalima od sat vremena, a polazak će biti sa Železničke stanice.

Ekipe Zavoda za transfuziju krvi radiće od 8 do 10.30 u mesnoj zajednici u Budisavi.

Prva razmena zimske opreme u ovoj sezoni biće organizovana u subotu ispred Gradske kafane na Spensu. Prodajno mesto košta 100 dinara, a ulaz je besplatan. Razmena će trajati od 9 do 13 sati.

Zbog izgradnje raskrsnice u Veterniku, do 30. novembra privremeno se menja trasa linije broj 52.

Fond za stipendiranje studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu raspisao je konkurs za dodelu stipendija za školsku 2011/2012. Konkurs je otvoren do 25. novembra.

Opera "Lepa Galatea" Franca fon Supea biće izvedena 20. novembra od 20 časova u pozorišnoj sali gimnazije "Laza kostić" u ulici Ćirila i Metodija. karte se mogu kupiti u gimnaziji po ceni od 300 dinara.

U Muzeju savremene umetnosti u toku je 40. Novosadski salon, koji se može obići svakog dana od 10 do 16 časova, a traje do 5. decembra.

Susret profesionalnih lutkara srbije održaće se od 28. do 30. novembra u Pozorištu mladih.

Novosadski džez festival trajaće do 19. novembra.

Humanitarni koncert povodom obeležavanja nedelje cistične fibroze biće održan u utorak, 22. novembra, u Sinagogi u 19 časova.

Humanitarna akcija za Svratište za decu održaće se od 22 časa u klubu "Hedonist" u Zmaj Jovinoj 26. Prikupljaće se zimske stvari, školski pribor, igračke i slatkiši.

Povodom manifestacije "Noć pozorišta", koja će biti održana 19. novembra, Novosadsko pozorište dan će početi emitovanjem svojih kultnih predstava u pozorišnom klubu, a nastaviti otvorenom probom i izvođenjem predstave u večernjim satima. Cena ulaznice je 300 dinara.

Manifestacija "Etno stvaralaštvo" na platou ispred Gradske kafane na Spensu može se pogledati do subote, 19. novembra.

Radionice izrade lutaka i lutkarske predstave "Lutkorama" održavaće se u Art klinici u Grčkoškolskoj 5, od 19. novembra do 31. decembra. Program je namenjen mladima od 14 do 17 godina. Prijave se šalju na mejl artklinika@gmail.com još danas.

3. Festival zlatnih ansambala Vojvodine biće održan danas i sutra. Danas će u Sinagogi biti održani koncerti tamburaša i ansambala, a u subotu, u maloj dvorani Spensa, koncert igračkih ansambala.

SUBOTICA - Od 8.30 do 13 sati struje neće biti u naselju Pačir.

Na Kelebiji će bez električne energije ostati delovi ulica Edvarda Kardelja (od ulice Lazara Nešića do Graničarske), Kizur Ištvana (78 i 99), 4.jula, Livadske (između Edvarda Kardelja i 4. jula).

Od 9 do 11 sati u Molu struje neće biti u okolini železničke stanice u ulici Svetozara Markovića sa okolinom.

U Mesnoj zajednici "Kertvaroš" moguće je zamućenje vode i smanjenje pritiska od 22.30 do 5 časova.

Česma koju su učenici Politehničke srednje škole iz Subotice napravili u velikom parku na "Prozivci", biće u funkciji od proleća.

U Bajmoku je počela obnova ulice Frane Supila, kao i izgradnja Jedanaeste nove i Bačićeve ulice. Takođe, na Rati se gradi fudbalski teren.

Evropski dan mladog vina biće obeležen na Paliću, u subotu 19. novembra na Velikoj terasi.

Humanitarna akcija održaće se u MG klubu u Subotici od 19 sati. Učenici osnovnih škola prodavaće likovne radove, a sav prihod je namenjen za "Bitku za bebe".

SOMBOR - U Novoj Crvenki bez struje će od 9 do 13 sati ostati ulice Maršala Tita (od 1. maja do Solunske), 1. maja (od Gavrila Principa do Generala Rodića), Generala Rodića (od Penezićeve do Solunske).

Područje trafo stanice "Maršala Tita" bez struje će biti 8.30 do 13 sati.

U Staparu neće biti struje od 9 do 12 sati na područjima Trafo stanica "Maršala Tita - Partizanska", "Partizanska - Volođina", "Maršala Tita - Sandžačka", "Kosovska - Tršova", "Volođina", "Maršala Tita - Kozaračka", "Lovćenska", "Volođina - R. Kontića".

Područja trafo stanica "Dobrovoljačka" i "Svetozara Miletića" u Stanišiću ostaće bez struje od 9 do 13 sati.

U Prigrevici će od 8 do 12 sati biti područja trafo stanica "Blok 39", "Svilojevska - Moše Pijade", "Svilojevska - Apatinski put", "Svilojevska - Dušan Rakića", "Maršala Tita (Kralja Petra 1) - Željeznička", "Stojana Matića - Nikole Tesle", "Nine Marakovića", "Željeznička".

Područja trafo stanica "Kozara III", "Odiseja" i "Kozara šuma" u Bezdanu biće bez električne energije od 10 do 12 sati , a od 14 do 16 časova područje trafo stanice "Ružina - Mala".

U ravnom selu će od 8.30 do 12 sati biti ulica Žarka Zrenjanina (56-90, 71-99).

Park na Prvomajskom bulevaru dobiće novo zelenilo, mobilijar, česmu i staze. Prvi deo radova trebalo bi da bude završen do 15. decembra.

Izložba slika "338 drva" Balinda Ištvana iz Budimpešte otvorena je u Kulturnom centru "Laza Kostić" u Somboru.

Treći "Ravangrad vino fest" održaće se 3. decembra u somborskom hotelu "Internacional". Ulaznica košta 250 dinara.

ZRENJANIN - Struje neće biti od 8.30 do 12.30 u delu grada oivičenom ulicama Veljka Vlahovića, Štrosmajerovom, 20. oktobra, Železničkom, kao i u zgradama u ulici Brigadira Ristića i na Bulevaru Veljka Vlahovića (2, 4, 6, 8, 10, 12), lamelama a2, a3, b1, b2, b3, tržnom centru, mesnoj zajednici i samoposluzi.

Nemačka kompanija "Klin-tek" otvorila je pogon u Zrenjaninu. u prvoj fazi treba da bude zaposleno 15 ljudi. Potrebni su električari, mehaničari i zanatlije iz domena montaže.

Zainteresovani za korišćenje državnog zemljišta po pravu prečeg zakupa treba da dostave dokumentaciju do 2. decembra na adresu: Trg slobode 10, Zrenjanin, sa naznakom "Za komisiju za izradu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta".

U okviru manifestacije "Dani indijske kulture i filozofije", u Kulturnom centru Zrenjanina do 19. novembra će se prikazivati filmovi indijske kinematografije. Projekcije počinju u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Koncert narodnog plesa u organizaciji KUD "Petefi" biće održan u subotu u 18 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

Pančevačko Srpsko crkveno pevačko društvo održaće koncert u subotu u baroknoj sali Skupštine grada Zrenjanina. Nastup počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Povodom manifestacije "Noć pozorišta", u subotu će Kreativni centar "Cekom" u velikoj sali Kulturnog centra odigrati predstave "To ti je lajf" u 20.30 i "Feniks suviše čest" u 23 sata. Ulaz je besplatan.

VRŠAC - U vršačkom tehonološkom parku četiri kompanije će izgraditi proizvodne pogone, u kojima bi trebalo bude zaposleno oko 1000 ljudi.

Besplatna škola nemačkog jezika u toku je u vršačkoj Gradskoj biblioteci. Škola će trajati tokom čitave školske godine, a termini će biti određeni u dogovoru s decom. Više informacija na sajtu www.bibliotekavrsac.org.rs.

KIKINDA - Adaptacija Doma učenika i studenata "Nikola Vojvodić" u Kikindi u koji će biti preseljena narodna kuhinja, biće gotova do kraja meseca.

Opština Kikinda potpisala je protokoj o saradnji gradskih institucija kulture sa Institutom za savremenu istoriju iz Beograda.

Internacionalni džez i bluz festival biće održan u Kikindi od 24. do 27. novembra. Koncerti će se održavati u Narodnom pozorištu.

U centru Kikinde od sada je dostupan bežični internet, koji građani mogu da koriste dok sede na klupama ili u baštama kafića. Internet mreža je "hotspotkikinda", korisničko ime i lozinka su "gost".

PANČEVO - Ulice Poljska, Janošikova (201 do Poljske), Šandora Petefija (od Boračke do Poljske) biće bez električne energije od 8 do 14 sati.

U delu Karađorđeve ulice (od ulice Svetozara Miletića do Moše Pijade) u toku je postavljanje prvog sloja asfalta, a biće asfaltirani i parkinzi.

U toku je Rege festival Srbije u Pančevu, a nastupaće izvođači iz zemlje i inostranstva. Koncerti će se održavati u Studenstskom domu i u Studiju 21. Pojedinačne ulaznice staju 300 dinara, a komplet za sve dane 700 dinara. Festival će trajati do 20. novembra.

SREMSKA MITROVICA - Od 21. novembra do 9. decembra u povereništvu za izbeglice Opštine Ruma biće sprovedena anketa radi utvrđivanja potreba izbeglih lica i pravljenja baze podataka. Anketiranje će biti sprovedeno od 10 do 14 sati u Glavnoj ulici 107, dok izbeglice sa prebivalištem u selima mogu da se jave u svojim mesnim kancelarijama.

Danas će u Zavičajnom muzeju u Rumi biti otvorena izložba 39. likovne kolonije Borkovac, na kojoj će biti predstavljeno 30 umetničkih dela 12 umetnika iz zemlje i inostranstva. Otvaranje je u 18 sati.

Besplatna obuka učesnika u saobraćaju u osnovama prve pomoći biće održana 18, 19. i 20. novembra u prostorijama Crvenog krsta. Radionice će se održavati od 11 do 16 časova, a zainteresovani mogu da se prijave na telefon 022/621 - 938.

Festival arheološkog filma održava se u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici i trajaće do 25. novembra.

Studenti iz Inđije koji ostvaruju pravo na regresiranje troškova prevoza u međumesnom saobraćaju treba do 1. decembra da podnesu zahtev Odeljenju za društvene delatnosti opštine.

Predstava "Hipertenzija" u režiji Svetislava Basare održaće se u Kulturnom centru Inđije 21. novembra od 20 sati.

Povodom "Noći pozorišta" Kulturni centar u Inđiji u subotu u 19 časova predstavlja rad pozorišne radionice, u 21 sat će biti odigrana predstava "Nešto kao... briljantin", a u 22 sata u kafeu organizuje se svirka i maskenbal.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ELEKTROVOJVODINA: DO NEDELJE DA SE PLATI STRUJA

Izvor: Kurir, 18.Nov.2011

NOVI SAD - Preduzeće "Elektrovojvodina" apelovalo je na potrošače da do nedelje, 20. novembra izmire zaostala dugovanja za struju i podsetilo da su za redovne platiše obezbeđeni stimulativni popusti..."Elektrovojvodina" je saopštila da je prinuđena da, zbog velikih neplaćenih dugovanja po prethodnim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.