Serić: Plan B će obezbediti dug život Železare

Izvor: RTS, 17.Feb.2015, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serić: Plan B će obezbediti dug život Železare

Ubeđeni smo da sa dobrim menadžmentom i sa dobrom voljom možemo da obezbedimo dug vek za Železaru Smederevo, rekao je za RTS ministar Željko Sertić.
Ministar privrede Željko Sertić rekao je da u u pregovorima o prodaju Železare u Smederevu rukovodilo državnim interesima kao i ranije.

Prema njegovim rečima, pre svega se vodilo rčuna da radnici imaju svoj posao.
"Nisu nas u tome >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svi pratili pa smo imali optužbe da je premijer Aleksandar Vučić uzeo novac za Železaru, što je današnjim ishodom demantovano", naveo je Sertić gostujući u Dnevniku RTS-a.
Sertić je rekao da će u narednih dan ili dva biti pripremljeni sve elementi ugovora za plan B, koji podrazumeva profesionalni menadžmet za Železaru.
Sertić je naglasio da je velika ralika u ugovorima za vlasništvo i menadžnment.
"Ubećeni smo da sa dobrim menadžmentom i sa dobrom voljom možemo da obezbedimo dug vek za Železaru", istakao je ministar i naglasio da su pregovori sa "Esmarkom", čiji uslovi za prodaju Železare nisu prihvaćeni bili veoma teški.
Sertić je rekao da su sve vreme pregovori kordinisani sa MMF-om i EU, kao i da je Vlada u svakodnevnom kontaktu sa tim institucijama.
"Njima je prihvatljiv plan B" istakao je Serić dodajući da će se tim planom obezbediti dug život Železare.
Ministar je rekao da su se jedino obavezali da više nema subvencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sertić: Plan B će obezbediti dug život Železare

Izvor: RTS, 17.Feb.2015

Ubeđeni smo da sa dobrim menadžmentom i sa dobrom voljom možemo da obezbedimo dug vek za Železaru "Smederevo", rekao je za RTS ministar Željko Sertić. . Ministar privrede Željko Sertić rekao je da se u pregovorima o...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.