Izvor: Nezavisne Novine, 07.Apr.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savanović: Cilj da se do 20. aprila postigne dogovor socijalnih partnera

BANJALUKA - Cilj Vlade Republike Srpske je da socijalni partneri postignu dogovor o Opštem kolektivnom ugovoru do 20. aprila, kada i ističe rok, istakao je gostujući u emisiji "Otvoreno rečeno" Radija Republike Srpske, ministar rada i boračko - invalidske zaštite, Milenko Savanović.

Ukoliko se predstavnici sindikata i poslodavaca ne dogovore, onda Vlada ima obavezu da premosti te razlike i da donese odluku koja će definisati određene odredbe koje su u postojećem Zakonom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << o radu trebale da budu definisane kolektivnim ugovorom, naglasio je Savanović.

"Eventualno, takva odluka će se donijeti, sve do momenta dok se socijalni partneri ne dogovore.Najbolje i najdemokratičnije bi bilo da sjednemo, dogovaramo i razgovaramo, jer to je u interesu svih nas. Nije cilj da se na neki način Vlada uključuje i svojim odlukama to propisuje, što nije u duhu socijalnih dogovaranja. Ali ako nema druge, mi ne možemo dozvoliti da praktično neke stvari koje su životno važne za ljude ostanu nedefinisane", rekao je Savanović.

(NN/RTRS)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savanović: Ministarstvo finansija odgovorno za isplatu boračkog dodatka

Izvor: Capital.ba, 08.Apr.2016, 14:54

PRNJAVOR, Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas u Prnjavoru da su predati spiskovi za isplatu boračkog dodatka, ali da je Ministarstvo finansija nadležno za obezbjeđivanje sredstava. „Ovo ministarstvo prati priliv sredstava i prioritete...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.