Šarčević: Dualno obrazovanje je od izuzetne važnosti za državu Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2017, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Dualno obrazovanje je od izuzetne važnosti za državu Srbiju

Dualno obrazovanje je od izuzetne važnosti za državu Srbiju, razvoj ekonomije i budućnost mladih ljudi, rekao je danas u Novom Sadu ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Na svečanom otvaranju Međunarodnog sajma obrazovanja "Putokazi" u Novom Sadu Šarčević je naveo da je ministarstvo poslednjih meseci intenzivno radilo na uspostavljanju saradnje škola i kompanija i da su mnogi poslodavci animirani i da se uključe u dualno obrazovanje.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvete Šarčević je ponovio da se prvi put planu upisa u srednje škole pristupa na odgovoran način, način koji će mladim ljudima obezbediti izvesnije radno mesto i sigurniju budućnost.

Otvaranju sajma prisustvovao je i predsednik pokrajinske skupštine Ištvan Pastor.

Kako je najavljeno, na sajmu će na neposredan način, kroz konkretne primere biti predstavljeni različiti modeli dualnog obrazovanja, preduzetništvo u školama i učeničke kompanije.

Posetiocima Sajma škole će prikazati proverene modele razvoja učenika, koji će po završetku svog srednjoškolskog obrazovanja, gimnazijskog ili stručnog, biti spremni da znanja stečena u školi koriste u tokom života i rada.

Svoje modele razvoja kompetentnih učenika, stručnjaka i preduzetnika predstaviće gimnazije, srednje stručne škole iz oblasti trgovine, tehničkih i mašinskih nauka, medicine, ugostiteljstva i turizma.

"A da se priča o dualnom obrazovanju ne završava na srednjoškolskom nivou obrazovanja, svojim predstavljanjem na štandu Ministarstva prikazaće fakulteti iz Beograda, Niša i Zrenjanina", navedeno je u saopštenju.

Prvog dana Sajma na štandu Ministarstva posetiocima su uspešnu saradnju u oblasti obrazovanja predstavili Trgovačka škola Beograd i Tehnička škola Užice i njihovi partneri, kompanije VIP, Univereksport, Deleze grupa, Atlas i Matis.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarčević: Animirali smo mnoge poslodavce da se uključe u dualno obrazovanje

Izvor: Blic, 06.Mar.2017

Dualno obrazovanje je od izuzetne važnosti za državu Srbiju, razvoj ekonomije i budućnost mladih ljudi, rekao je danas u Novom Sadu ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević...Na svečanom otvaranju Međunarodnog sajma obrazovanja "Putokazi" u Novom Sadu Šarčević je naveo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.