Santana zapalio Kalemegdan

Izvor: RTS, 12.Jul.2009, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Santana "zapalio" Kalemegdan

Meksički gitarista Karlos Santana održao je koncert u Donjem gradu na Kalemegdanu, pred oko 8.000 posetilaca. Zajedno možemo da zaustavimo ratove, da uspostavimo mir u svetu pesmom, emocijama i ljubavlju", rekao je Santana.

Karlos Santana sa desetočlanim bendom pred oko 8.000 gledalaca održao je koncert u Donjem grdau na Kalemegdanu. Santana je pozdravio publiku i rekao da je veoma srećan što ima priliku da svira u Beogradu.

"Srećan sam što sam ovde i osećam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vaše emocije i vibracije. Mi zajedno možemo da zaustavimo ratove, da uspostavimo mir u svetu, pesmom emocijama i ljubavlju", rekao je Santana.

Santana je pred beogradskom publikom na Kalemegdanu izveo neke od svojih najpopularnijih numera. Tokom izvođenja pesme Džona Koltrana "A love supreme", Santana je rekao da je on još hipik i da veruje u dve stvari: ljubav i mir.

"Pod ovim svetlom mi smo jedno, nema razlike, nepostoji religija, politika, samo jedino srce. Zajedno možemo, koristeći moć ljubavi, da brutalnost, nasilje, ljutnju i strah pretvorimo u ljubaznost, saosećanje i oproštaj", rekao je Santana.

Santana je sa svojim bendom, na Kalemegdanu svirao više od dva sata, a njegov koncert privukao je pripadnike različitih generacija, ali i neke od gostiju i učesnika ovogodišnje Univerzijade koja se održava u Beogradu.

Santana je nastupio u Beogradu u sklopu evropske turneje povodom dvostruke kompilacije "Multi-Dimensional Warrior" (2008), a njegov koncert na Kalemegdanu je uvršten u program ovogodišnjeg Belefa.

Spajajući rok, salsu i džez, Santana je sa svojim bendom iznenada postao popularan zahvaljujući jednom od najupečatljivijih nastupa na čuvenom Vudstoku 1969. godine, i posebno pesmi "Soul Sacrifice" objavljenoj na živom albumu sa tog festivala.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karlos Santana nastupio na Kalemegdanu

Izvor: S media, 12.Jul.2009

Jedan od najboljih gitarista svih vremena, meksički muzičar Karlos Santana , održao je sinoć koncert u Donjem gradu Kalemegdanske tvrdjave, pred oko 8.000 posetilaca. ..Zajedno sa desetočlanim bendom, Santana je nastupio u Beogradu u okviru svoje turneje "Supernatural Santana Trip Through The Hits"...Publika...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.