Sanader pomogao prodaju Hipo banke?

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2009, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader pomogao prodaju "Hipo" banke?

Bivši premijer savezne pokrajine Bavarske Edmund Štojber iskoristio je svoje političke veze sa bivšim hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom da bi ostvario prodaju Hipo Alpe Adria banke u Hrvatskoj bavarskoj pokrajinskoj banci "BajernLB", piše nemački "Špigl".

"Špigl" navodi da je Štojber u avgustu 2007. godine na poziv Sanadera posetio Hrvatsku i da se založio za prodaju Hipo Alpe Adria banke bavarskoj pokrajinskoj banci "BajernLB".

List navodi da je Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << narodna banka odbijala da pristane na takvu transakciju, čime je zakočila prodaju, budući da, prema kupoprodajnom ugovoru, pristanak za prodaju bi trebalo da daju sve narodne banke zemalja u kojima postoji Hipo Alpe Adria banka.

Hrvatska narodna banka je, ipak, ubrzo nakon Štojberove posete odobrila prodaju, što "Špigl" povezuje sa bliskom vezom Štojbera i Sanadera.

Štojber je za nemački list objasnio da je "iskoristio svoje političke veze u Hrvatskoj" prilikom prodaje, ali da nije uticao na pristanak HNB-a, jer je sporazum HNB-a i "BajernLB" navodno već bio postignut.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hipo banka prodata uz pomoć Sanadera?

Izvor: Capital.ba, 20.Dec.2009

ZAGREB, Bivši premijer savezne pokrajine Bavarske Edmund Štojber iskoristio je svoje političke veze sa bivšim hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom da bi ostvario prodaju Hipo Alpe Adria banke u Hrvatskoj bavarskoj pokrajinskoj banci 'BajernLB', piše njemački 'Špigl'. 'Špigl' navodi da je Štojber...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.