Samardžić: Predaja Kosova na lokalnim izborima

Izvor: RTS, 28.Avg.2013, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić: Predaja Kosova na lokalnim izborima

Kosovo će na lokalnim izborima 3. novembra biti predato Hašimu Tačiju, rekao šef poslaničke grupe DSS-a Slobodan Samardžić i naveo da zbog toga nije važno hoće li na glasačkim listićima biti logo Republike Kosovo.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić izjavio je da će Kosovo na lokalnim izborima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 3. novembra biti predato premijeru Hašimu Tačiju i da zbog toga nije važno hoće li na glasačkim listićima biti logo Republike Kosovo.

Samardžić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je tragedija što se Kosovo predaje Hašimu Tačiju i da su razgovori Beograda i Prištine u Briselu nebitni, "jer je kapitulacija već ranije prihvaćena".

"U javnosti se diže velika prašina oko tih razgovora u Briselu, kako bi se stvorio utisak da se vode oko važnih pitanja, a reč je o nebitnim stvarima, jer je kapitulacija već prihvaćena", rekao je Samardžić.

On je ocenio da je bitno to što je Skupština AP Kosova i Metohije, formirana na severu Kosova, gde je većinsko srpsko stanovništvo, odlučila da se ne izađe na izbore, a da Vlada Srbije "silom pokušava" da prisile Srbe da učestvuju na tim izborima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS: Kosovo se izborima predaje Tačiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2013

Šef poslaničke grupe DSS Slobodan Samardžić izjavio je danas da je, bez obzira da li će postojati logo Kosova na glasačkim listićima za izbore zakazane za 3. novembar, činjenica da se Kosovo i Metohija predaju kosovskom premijeru Hašimu Tačiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.