ŠPANSKI ILI POLJSKI? Ovako srpski jezik zvuči strancima

Izvor: Blic, 27.Maj.2015, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠPANSKI ILI POLJSKI? Ovako srpski jezik zvuči strancima

Momak koji stoji iza Jujtub kanala "Heritage inmoshun" svojim sagovornicima pušta snimke ne različitim jezicima, a na njima je da daju svoje mišljenje o tome koji je jezik u pitanju. Na red je došao i srpski.

Ovoga puta, on je kanadskim studentima pustio insert iz emisije "Tačno u 9" i zamolio ih da pogode koji je jezik u pitanju. Oni su mogli i da gledaju video klip, što bi im u neku ruku olakšalo pogađanje.

Ipak, većina njih je na početku mislila da je u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neki romanski jezik, pa su rekli da je u pitanju španski ili italijanski. Kasnije su rekli da im ipak više deluje kao ruski ili poljski, ali samo jedan momak je pogodio da je u pitanju srpski.

Na kraju, momak koji ih je intervjuisao ih je zamolio da probaju da ponove delove iz ovog videa, a vi procenite koliko dobro su se u tome snašli.

VIDEO> Pogledajte kako su se studenti iz Kanade snašli sa srpskim jezikom

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.