SKIDAJU MU KAPU: Najmenadžer je Saša Vlaisavljević, direktor aerodroma Nikola Tesla

Izvor: Kurir, 04.Jul.2015, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKIDAJU MU KAPU: Najmenadžer je Saša Vlaisavljević, direktor aerodroma Nikola Tesla

Međunarodni regionalni žiri sa sedištem u Bosni i Hercegovini, sastavljen od najuglednijih menadžera i naučnih radnika iz regiona jugoistočne i srednje Evrope, odlučio je da prestižnu nagradu dodeli upravo prvom čoveku beogradskog aerodroma

BEOGRAD - Direkcija agencije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager dodelila je nagradu “Najmenadžer jugoistočne i srednje Evrope” u petak 3. jula u Sarajevu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << v. d. generalnom direktoru AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd Saši Vlaisavljeviću za izvanredne rezultate koje je postigao rukovodeći beogradskim Aerodromom.

Međunarodni regionalni žiri sa sedištem u Bosni i Hercegovini, sastavljen od najuglednijih menadžera i naučnih radnika iz regiona jugoistočne i srednje Evrope, odlučio je da prestižnu nagradu dodeli prvom čoveku Aerodroma Nikola Tesla.

V. d. generalnog direktora Aerodroma Nikola Tesla Saša Vlaisavljević zahvalio se na priznanju i tim povodom rekao:“Priznanje ćemo ponosno dodati uz ostale prestižne nagrade koje smo dobili u poslednjih 6 meseci. Čast mi je što se nalazim na čelu kompanije koja sa punim pravom može da predstavi rekordne rezultate svog poslovanja.

Izvanredni rezultati u povećanju obima avio-saobraćaja doprineli su u 2014. najvećoj neto dobiti u 52-godišnjoj istoriji Aerodroma Nikola Tesla u iznosu od 28,3 miliona evra, a na rekordan poslovni rezultat uticali su i racionalizacija troškova i čvrsta komercijalna politika.U 2014. godini imali smo za 31 odsto više putnika nego prethodne godine, a broj putnika raste i ove godine, kada za prvih 6 meseci beležimo 7 odsto više putnika nego u istom periodu prošle rekordne godine. Neto dobit beogradskog aerodroma u prvih 5 meseci 2015. godine iznosi 2.068.899.861 dinar i za oko 7 puta veća je nego u istom periodu prošle godine.Zbog rastućeg tempa obima avio-saobraćaja, Aerodrom Nikola Tesla započeo je snažan investicioni ciklus planirane vrednosti više od 20 miliona evra u narednih 12 meseci.

Izuzetno važno je što sve investicije finansiramo iz sopstvenih sredstava, bez kreditnog zaduživanja.Pored rekonstrukcije Terminala 1, koja je jednim delom završena i tom prilikom renoviran je ceo sprat Terminala 1 i otvorena su četiri nova pasoška prolaza, završetkom proširenja i Terminala 2, već od narednog leta biće povećan kapacitet aerodroma na 7,5 do 8 miliona putnika. Time će beogradski aerodrom zadovoljiti potrebe svih avio-kompanija do 2020. godine.Za Aerodrom Nikola Tesla veoma je važno zadovoljstvo putnika i drugih naših korisnika, zbog čega uvažavamo njihove sugestije i trudimo se da konstantno unapređujemo kvalitet usluga i komfor koji dobijaju prilikom boravka na aerodromu”.

Na svečanosti u Sarajevu u prisustvu eminentnih predstavnika poslovne zajednice jugoistočne i srednje Evrope, nagrađeno je oko 30 menadžera iz različitih oblasti biznisa u zemljama jugoistočne i srednje Evrope, među kojima su priznanja dobili i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, direktori srpskih kompanija Nektar, Valjaonica aluminijuma Impol - Seval, Prvi partizan i mnogi drugi.

Nezavisna agencija za izbor i promociju menadžera nezavisni je autoritet na području regiona jugoistočne i srednje Evrope. Na osnovu strogih kriterijuma, ova agencija vrši identifikaciju, imenovanje, afirmaciju i promociju izuzetnih menadžera i najuspešnijih kompanija u Bosni i Hercegovini i Evropi, te ih nagrađuje visoko priznatim statusom „Najmenadžer i najkompanija godine“.

Za više od 20 godina postojanja, nagrada „Najmenadžer“ postala je prepoznatljiva, priznata i poznata kao merilo uspeha menadžera i njihovih kompanija.“Imidž i ugled ove nagrade stečen je jer se nagrada dodjeljuje isključivo onima koji je zaista i zaslužuju: za konkretne rezultate koje je kompanija odnosno osoba postigla u praksi, gde su vidljivi rezultati rada”, navodi Pane Škrbić, predsednik Organizacionog odbora agencije za izbor najmenadžera.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Najmenadžer jugoistočne i srednje Evrope generalni direktor Aerodroma Nikola Tesla

Izvor: Press, 04.Jul.2015

Evropsko udruženje menadžera i časopisa Euromanager dodelilo je nagradu "Najmenadžer jugoistočne i srednje Evrope" v. d. generalnom direktoru aerodroma Nikola Tesla Beograd Saši Vlaisavljeviću, za izvanredne rezultate koje je postigao rukovodeći aerodromom, saopštili su danas iz tog preduzeća. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.