SB: Još 100 miliona $ za ebolu

Izvor: B92, 30.Okt.2014, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SB: Još 100 miliona $ za ebolu

Svetska banka daće dodatnih 100 miliona dolara da bi se ubrzalo slanje stranih lekara i opreme u zemlje zapadne Afrike, pogođene epidemijom ebole.

"Sve više se upućuje pomoć poslednjih nedelja, ali još nedostaju obučeni zdravstveni timovi u zonama pogođenim ebolom", izjavio je predsednik Svetske banke Džim Jong Kim.

UN navodi da je potrebno raspoređivanje 5.000 stranih lekara u Gvineji, Sijera Leoneu i Liberiji, gde je od početka epidemije umrlo skoro 5.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od oko 10.000 obolelih.

Sredstva Svetske banke namenjena su za formiranje koordinacionog centra u Gani koji bi obučavao i slao strane lekare u tri afričke zemlje.

Svetska banka je ukupno izdvojila 500 miliona dolara za borbu protiv ebole.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.