SAD i zvanično optužile Rusiju za sajber napade

Izvor: B92, 07.Okt.2016, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD i zvanično optužile Rusiju za sajber napade

Priština -- Američki zvaničnici su i zvanično optužili rusku vladu za sajber napade na američke političke organizacije.

Oni su naveli da je cilj hakovanja bio "mešanje u izborni proces u SAD".

"Verujemo na osnovu obima i osetljivosti ovih aktivnosti da su samo ruski najviši zvaničnici mogli da daju ovlašćenje za njih", navodi se u zajedničkom saopštenju Ministarstva za nacionalnu bezbednost i kancelarije direktora američkih obaveštajnih službi, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << AFP.

To saopštenje je prva zvanična optužba Vašingtona na račun Moskve u vezi sa nizom hakerskih napada, iako su mnogi analitičari u SAD i ranije tvrdili da Rusija stoji iz tih napada, javlja AFP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD optužile Rusiju da se meša u izborni proces

Izvor: RTS, 07.Okt.2016

. Američki zvaničnici i zvanično su optužili rusku vladu za sajber napade na američke političke organizacije, navodeći da je cilj hakovanja bio "mešanje u izborni proces u SAD".

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.