SAD i Južna Koreja: Neuspeo najnoviji južnokorejski raketni test

Izvor: VOA, 22.Mar.2017, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD i Južna Koreja: Neuspeo najnoviji južnokorejski raketni test

Sjedinjene Države i Južna Koreja tvrde da se severnokorejski raketni test u sredu završio neuspehom. Portparol Pacifičke komande SAD kaže da je raketa izgleda eksplodirala nekoliko sekundi po lansiranju sa poluostrva Kalma, na istočnom delu zemlje. Južnokorejska vojska tvrdi da se čini da probno lansiranje nije prošlo normalno. Ni jedna od zemalja nije ponudila detalje o tome koja je vrsta rakete testirana, a obe saopštavanju da nastavljaju da analiziraju ovo lansiranje. Ranije ovog meseca, Severna Koreja ispalila je balističku raketu u more blizu Japana kao odgovor na združene vežbe američke i južnokorejske vojske, što Sever vidi kao pripremu za rat. Tri rakete letele su oko 1.000 kilometara i pale u japanske vode, saopštio je Pentagon. Američki zvaničnici rekli su da je oružje bilo raketa srednjeg dometa i da nije predstavljala pretnju po Severnu Ameriku.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Severna Koreja: Testiranje raketa NIJE USPELO

Izvor: Blic, 22.Mar.2017

Severna Koreja izvela je danas još jedno testiranje raketa, međutim ono nije bilo uspešno jer je raketa eksplodirala nekoliko sekundi nakon lansiranja, saopštili su američki vojni zvaničnici...Južna Koreja je saopštila da je ovo novo testiranje raketa izvršeno iz grada Vonsan na istočnoj obali,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.