SAD: Vojni avion pao na zgradu

Izvor: B92, 07.Apr.2012, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Vojni avion pao na zgradu

Virdžinija Bič -- Jedan američki vojni avion F-18 srušio se na stambeno naselje u gradu Virdžinija Bič, ali su dvojica pilota uspeli da se katapultiraju i nisu teže povređeni.

Kako javljaju američki mediji, borbeni avion je pao na dvospratnu stambenu zgradu, u kojoj niko nije nastradao.

Odmah nakon pada aviona, zgradu je zahvatio veliki požar, koji su uspeli da ugase vatrogasci. Devetoro ljudi, uključujući dva pilota, primljeno je u bolnicu, ali niko nije teže povređen, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javio je CNN.

Zgrada u koju je udario avion nalazi se na oko tri kilometra od vojnog aerodroma a, kako se procenjuje, avion je pao neposredno nakon uzletanja.

Prema prvim nalazima istrage, do pada je došlo usled većeg mehaničkog kvara, ali je pilot uspeo da ispusti najveći deo goriva pre udara u zgradu, što je verovatno smanjilo potencijalnu katastrofu.

Na licu mesta se nalazi policija, vojni organi i vatrogasci, i naknadnom istragom će biti utvrđen definitivni uzrok pada letelice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

F-18 pao na stambenu zgradu

Izvor: Glas javnosti, 07.Apr.2012

VIRDŽINIJA BIČ - Jedan američki vojni avion F-18 srušio se na stambeno naselje u gradu Virdžinija Bič, ali su dvojica pilota uspeli da se katapultiraju pre pada letelice i nisu teže povređeni...Kako javljaju američki mediji, borbeni avion je pao na dvospratnu stambenu zgradu, u kojoj niko...

Nastavak na Glas javnosti...

Američki vojni avion pao na zgradu u Virdžiniji, devetoro povređeno

Izvor: Blic, 07.Apr.2012

Jedan američki vojni avion F-18 srušio se na stambeno naselje u gradu Virdžinija Bič, ali su dvojica pilota - jedan instruktor i drugi student - uspeli da se katapultiraju pre pada letelice i nisu teže povređeni...Kako javljaju američki mediji, borbeni avion je pao na dvospratnu stambenu zgradu,...

Nastavak na Blic...

Borbeni avion pao na zgradu

Izvor: Kurir, 08.Apr.2012, 09:00

Lovac F-18 pao na stambeni kvart, devetoro ljudi povređeno, troje nestalo. Piloti se katapultirali..Ni traga od penzionera..Tri osobe koje se vode kao nestale su starijih godina i vatrogasci intenzivno tragaju za njima. Prema prvim informacijama, avion je pao na zgradu u kojoj su uglavnom živeli penzioneri...-...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.