SAD: Sudar F-16 i malog aviona u vazduhu

Izvor: B92, 07.Jul.2015, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Sudar F-16 i malog aviona u vazduhu

Jedan borbeni avion F-16 i jedan mali avion sudarili su se u vazduhu u Južnoj Karolini, saopštile su federalne američke vlasti.

Federalna uprava za civilnu vazdušnu plovidbu je saopštila da su se lovac i "cesna C150" sudarili 17 kilometara severno od grada Čarlstona.

Zvaničnici iz Ministarstva odbrane SAD izjavili su za NBC da izveštaji navode da je se pilot bezbedno katapultirao pre sudara.

Navedeno je, takođe, da je pilot prebačen u bazu radi pregleda, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali nisu navedeni detalji o njegovom zdravstvenom stanju.

Međutim, i dalje nema nikakvih podataka o pilotu manjeg aviona i potencijalnim ljudima koji su bili sa njim.

Prema rečima svedoka, avioni su se sudarili u vazduhu, nakon čega je usledila velika eksplozija i "lopta vatre u vazduhu"

Zvanični detalji o udesu za sada nisu objavljeni.

Vatrogasna služba je poslala jedinice na mesto udesa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Sudar borbenog aviona F-16 sa "cesnom"

Izvor: Blic, 07.Jul.2015

Federalne američke vlasti su saopštile da su se jedan borbeni avion F-16 i jedan mali avion sudarili u vazduhu u Južnoj Karolini...Federalna uprava za civilnu vazdušnu plovidbu je saopštila da su se lovac i “cesna C150” sudarili 17 kilometara severno od grada Čarlstona...Detalji o udesu za...

Nastavak na Blic...

SAD: Sudar F-16 i malog aviona

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jul.2015

Jedan borbeni avion F-16 i jedan mali avion sudarili su se u vazduhu u Južnoj Karolini, saopštile su federalne američke vlasti...Federalna uprava za civilnu vazdušnu avijaciju je saopštila da su se lovac i "cesna C150" sudarili 17 kilometara sjeverno od grada Čarlstona...Zvaničnici iz Ministarstva...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.