Rusija konstruiše nove krstareće rakete

Izvor: Blic, 09.Avg.2014, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija konstruiše nove krstareće rakete

Rusija radi na konstruisanju novih krstarećih raketa sa ugrađenom inteligencijom, koje će u budućnosti biti isporučene ruskim oružanim snagama, saopštio je danas komandant ruskog vazduhoplovstva, general-pukovnik Viktor Bondarev.

Ove rakete će imati ugrađenu sopstvenu inteligenciju i biće u stanju da procene na kojoj visini, u kom pravcu i kojom brzinom će leteti, dodao je on.

Bondarev je, takođe, kazao da će avion-lovac pete generacije T-50 biti isporučivan oružanim snagama Rusije od 2016. godine. Ovi avioni se konstruišu uz pomoć stelt tehnologije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusi rade na inteligentnim raketama

Izvor: B92, 09.Avg.2014

Moskva -- Rusija radi na konstruisanju novih krstarećih raketa sa ugrađenom inteligencijom, koje će u budućnosti biti isporučene ruskim oružanim snagama...Ovo je danas saopštio komandant ruskog vazduhoplovstva general-pukovnik Viktor Bondarev...Ove rakete će imati ugrađenu sopstvenu inteligenciju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.