Izvor: Studio B, 28.Maj.2015, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Zvezdara - gledateljka sa Severnog bulevara pita zašto poslodavci ne vode računa o zaposlenima; konkretno u Maxi njenom kraju radi i nedeljom, i to do 9 sati uveče, iako kaže da nema mnogo kupaca.

Smiljka kaže da rade uglavnom žene koje bi trebalo da imaju slobodne dane da budu sa svojom decom, a da nedeljom treba da budu otvoreni samo veliki tržni centri. 

Iako sumnjamo da bi bilo koja radnja bila otvorena u dane i u vreme kada se to ne isplati, pitanje smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << uputili nadležnoj službi za PR ovog lanca, a gledateljku jedino možemo da uputimo da se i sâma obrati menažmentu ovog lanca. Podaci sa sajta www.maxi.rs:

- Delhaize Serbia d.o.o. Jurija Gagarina 14, 11070 Novi Beograd, Srbija

- John Kyritsis, Chief Operating Officer for Serbia, Bosnia & Herzegovina and Montenegro

tel: 7153 400; mail: office@delhaize.rs

-Odgovor PR službe Delez Srbija:

Odluku o radnom vremenu ove i drugih prodavnica doneli smo nakon temeljne analize tržišta i potreba naših potrošača da svoju kupovinu obavljaju i u kasnim večernjim satima. Osim što se rukovodimo potrebama potrošača, u kompaniji Delhaize Serbia (Delez Srbija) jedna od ključnih vrednosti je briga o zaposlenima.

Zaposleni u prodavnicama obavljaju rad u okviru zakonski propisane 40-časovne radne nedelje, pri čemu ostvaruju pravo na najmanje jedan slobodan dan sedmično.

Napominjemo da je u konkretnom slučaju u pitanju rad u drugoj smeni i redovni rad zaposlenih. Ponosni smo na činjenicu da je u kompaniji zaposleno dva puta više žena nego muškaraca, ali samim tim nismo u mogućnosti da izvršimo drugačiju raspodelu posla, - kaže se u odgovoru nadležne službe ovog trgovinskog lanca.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.