Rakić osudio najavu blokade Bošnjačke mahale

Izvor: RTS, 11.Jul.2014, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić osudio najavu blokade Bošnjačke mahale

Gradonačelnik Severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić osudio je najave pojedinih albanskih odbornika da će blokirati kretanje Bošnjačkom mahalom i pozvao međunarodnu zajednicu da interveniše zbog spornih događaja na Kosovu.

Rakić je u saopštenju rekao da su takve najave za najoštriju osudu i da predstavljaju otvoreno podstrekivanje međuetničke netolerancije i izazivanje međuetnicckih sukoba, prenosi Beta.

Odbornik Skupštine Severna Mitrovica Baškim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Cimili, najavio je u listu "Koha Ditore" da "ukoliko rukovodstvo opštine, to znači Srbi, blokira puteve i gradi trgove, mi, nesrpski stanovnici Bošnjačke mahale, prekinućemo saobraćaj i po naselju će moći da se kreće samo sa specijalnim dozvolama".

"Pešačka zona u ulici 'Oslobođenja' između glavnog i istočnog mosta, biće uspostavljena prema odluci Skupštine opštine i u tome nema ničeg nelegalnog, a ponajmanje se odnosi na nekakvu blokadu kretanja u Bošnjačkoj mahali", saopštio je Rakić.

Podseća da na Cimilijeve izjave ne treba gledati "nikako drugačije nego kao poziv Albancima na suprostavljanje odlukama legalnih organa Severne Kosovske Mitrovice i poziv na sukobljavanje sa svim svojim komšijama kojima je stalo do mira".

Rakić je naveo da se u Cimilijevim izjavama "nazire i idejni pokretač postavljanja žardinjera na kojima su istaknute zastave Albanije i natpisi 'Trg Adema Jašarija' i 'Trg OVK'", i pozvao međunarodnu zajednicu da na vreme identifikuju inspiratore novih tenzija u severnom delu Mitrovice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rakić: Apel međunarodnoj zajednici

Izvor: B92, 11.Jul.2014

Kosovska Mitrovica -- Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić osudio najave pojedinih albanskih odbornika u Skupštini opštine da će blokirati kretanje Bošnjačkom mahalom..Rakić je pozvao međunarodnu zajednicu da interveniše zbog spornih događaja na Kosovu...On je u saopštenju...

Nastavak na B92...

Rakić osudio najavu blokade Bošnjačke mahale

Izvor: RTS, 12.Jul.2014, 15:29

Gradonačelnik Severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić osudio je najave pojedinih albanskih odbornika da će blokirati kretanje Bošnjačkom mahalom i pozvao međunarodnu zajednicu da interveniše zbog spornih događaja na Kosovu. ..Rakić je u saopštenju rekao da su takve najave za najoštriju osudu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.