Radnici AMSS traže prijem kod Vučića

Izvor: Blic, 17.Apr.2014, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici AMSS traže prijem kod Vučića

Beograd - Radnici Auto-moto saveza Srbije nastavili su jutros protest, okupljanjem ispred direkcije AMSS i kako je Tanjugu rekao član Upravnog odbora AMSS Vlada Ivanović, oko 300 okupljenih radnika će oko krenuti ka zgradi Vlade Srbije.

Oni će, naveo je Ivanović, tražiti da njihovu tročlanu delegaciju primi budući premijer Aleksandar Vučić.

Radnici AMS S protestuju zbog malverzacija generalnog sekretara Aleksandra Nikačevića, ponovio je Ivanović. "Naša borba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << traje već godinu dana, zašto niko ne reaguje?"

Radnici su i juče protestovali, delimično blokirajući i saobraćaj, što danas ne žele da učine, naveo je Ivanović.

Okupljeni su juče kao glavni razlog svoje akcije naveli zahtev da sprovedu odluku o smeni Nikačević, koji je smenjen zbog malverzacija.

Okupljeni, koji navode da su došli iz različitih delova Srbije, protestuju u Ruzveltovoj ulici ispred dela objekta AMS S u kojima se obavlja tehnički pregled, noseći transparente sa natpisom "Dosta je pljačke", "Gotov je", "Lopovi napolje", "Odlazite kriminalci"...

Predsednik Upravnog odbora AMS S Radoslav Jovanović je rekao novinarima da je još pre pet dana Agencija za privredne registre predata odluka o smeni Nikačevića, a da ta državna institucija još nije reagovala po tom pitanju.

Jovanović je rekao i da se po izveštaju revizorske kuće koja je kontrolisala poslovanje AMS S vidi da je bilo malverzacija u tom preduzeću.

Prema njegovim rečima, odluku o smenjivanju Nikačevića doneli su legalno izabrani delegati skupštine AMS S na vanrednom zasedanju prošle srede u Kruševcu.

Nikačević tvrdi da je njegova smena nelegalna.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici AMSS pred zgradom vlade, predali zahteve

Izvor: Prva.rs, 17.Apr.2014

Član Upravnog odbora AMSS Vlada Ivanović rekao je Tanjugu da radnici očekuju da ih primi budući premijer Aleksandar Vučić, i da su na pisarnici vlade ostavili svoje zahteve...Zaposleni u AMSS, iz Beograda ali i drugih gradova Srbije, okupili su se jutros u 9 časova ispred sedišta u Ruzveltovoj...

Nastavak na Prva.rs...

Protest u Ljubljani protiv reformi

Izvor: B92, 17.Apr.2014

Ljubljana -- Oko 300 sindikalaca održalo je danas protest ispred zgrade Vlade Slovenije, zbog nacionalnog programa reformi za naredne dve godine..."Program predstavlja put koji uništava ionako oslabljenu socijalnu državu, koja smanjuje radnička prava, koja dodatno slabi život penzionera i dugoročno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.