RIK odbio prigovor, Preletačević ostaje kandidat

Izvor: B92, 14.Mar.2017, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK odbio prigovor, Preletačević ostaje kandidat

Beograd -- RIK je odbio prigovor advokata Miroja Jovanovića koji je podneo, u svojstvu birača, na proglašenje predsedničke kandidature Ljubiše Preletačevića Belog.

Za usvajanje prigovora glasala su samo dva člana RIK, javlja “Blic”.

RIK je u svom rešenju ocenio da je prigovor neosnovan.

Navodi se da je RIK na prethodnoj sednici konstatovala da predlog kandidature ispunjava zakonom propisane uslove za proglašenje kandidature.

Članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << RIK iz SRS predložili su da se prigovor usvoji, ali za takav predlog nije bilo većine.

Zamenica predsednika RIK iz SRS Željka Radeta kritikovala je obrazloženje RIK za odbijanje prigovora, navodeći da je ono u suprotnosti sa Zakonom o izboru narodnih poslanika i Uputstvom za sprovođenje izbora za predsednika Republike.

Radeta je rekla da su u prigovoru nabrojane one nepravilnosti na kandidaturu Maksimovića na koje su ukazali i radikali, te da je prigovor osnovan.

Miroje Jovanović na ovo rešenje RIK može da podnese žalbu Upravnom sudu u roku od 48 sati, od trenutka prijema rešenja.

Jovanović je naveo 18 tačaka u svom prigovoru, a RIK je svaku odbila kao neosnovanu.

On je svoj prigovor objavio na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter.

"Sine Luka, dobio si od čike prigovor na kandidaturicu. Reko da te jutros obradujem i razbudim bolje od kafice. Ljubi čika Miroje! #samojako", napisao je Jovanović na svom profilu na Fejsbuku, kao i na Tviteru.

Beli mu je odgovorio takođe tvitom.

Republička izborna komisija potvrdila je u ponedeljak predsedničku kandidaturu Luke Maksimovića, poznatijeg kao Ljubiša Preletačević Beli.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.