Putin izuzetno zadovoljan paradom

Izvor: B92, 16.Okt.2014, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putin izuzetno zadovoljan paradom"

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković izjavio da je zadovoljan kako je protekla vojna parada, ali da konačnu ocenu daje predsenik Tomislav Nikolić

"Ministar odbrane Bratislav Gašić je zadovoljan, jer smo posle parade izvršili jednu kraću analizu i on rekao da je zadovoljan onim što je video. Pri izlasku sa bine predsednik mi je dao signal i pročitao sam u njegovim ocima da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je izuzetno zadovoljan onim što smo pokazali", izjavio je Diković gostujući na RTS-u.

On je naveo i da je Putin bio izuzetno zadovoljan sa onim što su pokazali pripadnici Vojske Srbije.

"Mislim da smo na najbolji mogući način, dostojanstveno obeležili dva velika jubileja, posebno 70 godina od oslobodjenja Beograda i na taj nacin, jos jednom pokazali da sve žrtve koje su pale za oslobodjenje naseg glavnog rada i otadžbine nisu uzaludne", ocenio je Diković.

Upitan koliko je parada poslužila uvežbavanju redovnih aktivnosti Vojske, general je rekao da su pripreme trajale 15 dana, a da je inače za pripremu ovakvih parada potrebno od tri do pet meseci.

"Nećete verovati da su pripadnici oružanih snaga Ruske federacije već počeli pripremu za paradu koja će se realizovati 9.maja 2015.godine", ukazao je on.

Parada je, kako je naveo, značajna jer je Vojska Srbije uspela da još više usavrši odredjene veštine, ali nije imala prilike da ih na ovaj način proveri.

"Naši vojnici su se konačno uverili u sigurnost sistema, pouzdanost orudja, oružja i najveća dobit ove parade je to da smo pokazali veliko jedinstvo, veliko dostojanstvo, i da sve što se ulaže u pripadnike vojske nije uzaludno" rekao je on.

On je istakao i da je danas potpisan značajan sporazum o vojno-tehničkoj saradnji sa Ruskom federacijom koji pruža mogućnosti za saradnju u svim oblastima odbrane od vojno-tehničke saradnje, do razmene kadra i školovanja vojnika.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Diković: Putin je bio izuzetno zadovoljan vojnom paradom

Izvor: 24sata, 16.Okt.2014

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković izjavio je večeras da je predsednik Rusije Vladimir Putin bio "izuzetno zadovoljan" nastupom pripadnika VS na vojnoj paradi "Korak pobednika" u Beogradu...- Bio je izuzetno zadovoljan onim što su prikazali pripadnici Vojske Srbije u čast velikih...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.