Putin ŽESTOKO odgovorio: Ubijeni teroristi Islamske države na jugu Rusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2017, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin ŽESTOKO odgovorio: Ubijeni teroristi Islamske države na jugu Rusije

Ekstremisti ponovo vršljaju na Kavkazu

Ruske snage bezbednosti saopštile su danas da su ubile dvojicu osumnjičenih ekstremista u toku vatrenog okršaja u nestabilnom ruskom regionu Severnog Kavkaza. Portparol ruskog Ministarstva unutrašnih poslova za oblast južne provincije Dagestan Ruslan Ibragimgadžijev, izjavio je da su dvojica muškaraca pucali na policiju kada su zaustavljeni u Kasavjurtu i ubijeni u razmeni vatre.

Foto: Profimedia

Dagestan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je pretežno muslimanska provincija, glavno je područje za islamske ekstremiste u Rusiji i često se na tom području događaju napadi na policiju i na zvaničnike. Rusija je vodila dva krvava rata sa separatistima u susednoj provinciji Čečeniji nakon pada Sovjetskog Saveza 1991, podseća agencija.

Foto: Profimedia

Neki ekstremisti u Dagestanu i drugim delovima Severnog Kavkaza zakleli su se na vernost Islamskoj državi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.