Prva žrtva ebole u Evropi

Izvor: NTV.rs, 12.Avg.2014, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva žrtva ebole u Evropi

Španski misionar, koji je inficiran smrtonosnim virusom ebole u Liberiji i prebačen na lečenje u Španiju, preminuo je danas u bolnici, izjavila je portparolka zdravstvene službe Madrada.
Španski misionar Migel Pahares prebačen je 7. avgusta Erbasom A310 u vazduhoplovnu vojnu bazu Torehon u Madridu zajedno sa španskom časnom sestrom Hulianom Bonoha Bohe, koja je zajedno sa sveštenikom Migelom Paharesom radila u bolnici Seint Džozef u prestonici Liberije Monrovi. Ona nije bila >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << pozitivna na test ebole, ali je ipak biti izolovana u bolnici gde joj je pružen određeni tretman.
Druga dva inficirana misionara su Šantal Paskalin Mutvamene iz Konga i Pasijensija Melgar iz Ekvatorijalne Gvineje.
Ebola je odnela blizu 1.000 života u zapadnoj Africi, a Svetska zdravstvena organizacija je prošle sedmice proglasila međunarodnu vanrednu situaciju zbog epidemije.
(Tanjug)
 
 

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prva žrtva ebole u Evropi

Izvor: RTS, 12.Avg.2014

Španski misionar, koji je inficiran smrtonosnim virusom ebole u Liberiji i prebačen na lečenje u Španiju, preminuo je u bolnici za tropske bolesti u Madridu. Amerika šalje eksperimentalni lek Liberiji. ..Migel Pahares je prva osoba u Evropi koja je umrla od smrtonosnog virusa, koji hara Afrikom,...

Nastavak na RTS...

PRVA SMRT U EVROPI: Umro španski misionar zaražen virusom ebole!

Izvor: Telegraf.rs, 12.Avg.2014

Sveštenik Migel Pahares je jedan od tri misionara koji su se inficirali virusom ebole i bio je zajedno sa njima smešten u bolnici San Hose de Monrovija ..Španski misionar, koji je inficiran smrtonosnim virusom ebole u Liberiji i prebačen na lečenje u Španiju, preminuo je danas u bolnici, izjavila...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.