Pronašli blago ispod dnevne sobe

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2015, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronašli blago ispod dnevne sobe

JERUSALEM - Izraelske vlasti su objavile da je pronađeno veoma rijetko i izuzetno dobro sačuvno, 2.000 godina staro jevrejsko obredno kupatilo - ispod jedne porodične kuće u Jerusalimu.

Arheolozi su izjavili danas da otkriće baca novo svjetlo na drevnu jevrejsku i ranu hrišćansku zajednicu u ovoj oblasti.

Zanimljivo je to da je bračni par, čija je kuća, čuvao pune tri godine ovo blago sakriveno ispod tepiha prije nego što je s njim izašao u javnost.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />Muž i žena su ispričali da su pronašli mikve, jevrejsko obredno kupatilo, pre tri godine, tokom renoviranja kuće. Budući da nisu bili sigurni u značaj svog otkrića, nastavili su sa gradnjom. Na kraju su odlučili da ga sakriju ispod vrata u podu, koja su prekrili tepihom.

Ove sedmice, par nije više mogao da zadrži svoju radoznalost i konačno je alarmirao vlasti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.