Prisvojili 38 miliona dinara na ime fiktivnog otkupa drveta

Izvor: RTS, 27.Jul.2016, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prisvojili 38 miliona dinara na ime fiktivnog otkupa drveta

Pripadnici MUP-a u Valjevu su uhapsili četiri i saslušali tri osobe zbog sumnje da su protivpravno prisvojili oko 38 miliona dinara, saopšteno je iz MUP-a Srbije.
Po nalogu višeg javnog tužioca, zadržavanje do 48 časova određeno je M. K. iz Sente, P. B. iz Novog Bečeja, I. S. iz Bečeja i D. S.  iz Bečeja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lica i falsifikovanje službene isprave.
Osumnjičeni se terete da su od januara 2015. do februara 2016. godine, kao odgovorna lica preduzeća sa područja Kanjiže, Novog Bečeja i Valjeva, sa računa svojih firmi prebacivali sredstva na tekuće račune poljoprivrednih gazdinstava iz Valjeva, na ime fiktivnog otkupa mekog ogrevnog drveta, a novac dobijali nazad umanjen za određenu proviziju.
Osumnjičeni će u zakonskom roku biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kragujevac, uhapšena kriminalna grupa

Izvor: RTS, 27.Jul.2016

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su uhapsili više lica iz Aranđelovca i odredili im meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili dva krivična dela teška krađa. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.