Pripreme za Bečki novogodišnji koncert

Izvor: RTS, 28.Dec.2012, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme za Bečki novogodišnji koncert

Počele pripreme za najpopularniji svetski koncert klasične muzike u Beču. Tradicionalno, koncert će prenositi RTS na Drugom programu kao i RTS digital.

U toku su pripreme za najspektakularniji svetski koncert klasične muzike u Beču. Koncert će prvog jutra 2013. godine prenositi radio i televizijske stanice čak 81 zemlje, što je novi rekord.

Novogodišnji koncert Bečke filharmonije će voditi, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao prošle godine, dirigent Franc Velzer Mest (Franz Welser Most).

Očekuje se da će u koncertu uživati preko 50 miliona ljudi širom sveta.

Tradicionalno koncert će prenositi i RTS na Drugom programu kao i RTS digital.

Od 1939. godine, Bečka filharmonija izvodi novogodišnji koncert čiji se program sastoji od muzike iz repertoara Johana Štrausa, Đuzepea Verdija i Riharda Vagnera.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pripreme za Novogodišnji koncert u Beču

Izvor: Glas javnosti, 28.Dec.2012

BEČ - U toku su pripreme za najspektakularniji svetski koncert klasične muzike u Beču.  Koncert će prvog jutra 2013. godine prenositi radio i televizijske stanice čak 81 zemlje, što je novi rekord, javlja RTS...Novogodišnji koncert Bečke filharmonije će voditi, kao prošle godine, dirigent...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.