Premijera predstave Darijana Mihajlovića u Berlinu

Izvor: Blic, 10.Feb.2015, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera predstave Darijana Mihajlovića u Berlinu

Predstava srpskog reditelja Darijana Mihajlovića "Devojka bez ruku" premijerno je izvedena na sceni Vilhelma i Jakoba Grima u Berlinu.

Darijan Mihajlović je u "Monbijou teatru" u Berlinu, koje se isključivo bavi postavkama Grimovih bajki, uspešno postavio dve bajke nemačkih klasika, "Devojka bez ruku" i "Sedam gavrana".

Do sada je ove dve bajke videlo nekoliko hiljada posetilaca ovog berlinskog teatra.

"Novi pogled na nemačku klasiku, koji je ovog puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << došao iz Srbije , ocenjen je kao svež i nesvakidašnji pogled na svet Grimovih bajki", preneli su nemački mediji.

Dvojica najvećih kolekcionara bajki bili su strastveni ljubitelji naših priča, poznavaoci srpskog jezika i veliki prijatelji Vuka Stefanovića Karadžića. Upravo su braća Grim bili ti koji su Getea upoznali sa bogatstvom naše narodne proze.

Poseta srpskog reditelja Nemačkoj nije se završila samo na rečima hvale i dobroj predstavi, već je Mihajlović odmah po premijeri dobio ponudu za novu predstavu, ovog puta u jednom od najposećenijih berlinskih pozorišta, kada će na scenu postaviti Molijerovog Tartifa.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uspeh predstava Darjana Mihajlovića u Berlinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2015

Srpski reditelj Darijan Mihajlović postigao je zapažen uspeh u Berlinu, gde su u Monbižu teatru ove zime izvedene premijere dve bajke braće Grim u njegovoj postavci, saopštilo je danas beogradsko pozorište Dadov...Berlinski teatar Monbižu ima scenu posvećenu isključivo delima nemačkih klasika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.