Uspeh predstava Darjana Mihajlovića u Berlinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2015, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspeh predstava Darjana Mihajlovića u Berlinu

Srpski reditelj Darijan Mihajlović postigao je zapažen uspeh u Berlinu, gde su u Monbižu teatru ove zime izvedene premijere dve bajke braće Grim u njegovoj postavci, saopštilo je danas beogradsko pozorište Dadov.

Berlinski teatar Monbižu ima scenu posvećenu isključivo delima nemačkih klasika Vilhelma i Jakoba Grima.

Mihajlović je po pozivu režirao bajke "Devojka bez ruku" i "Sedam gavrana". Do sada je predstave videlo nekoliko hiljada posetilaca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Novi pogled na nemačku klasiku, koji je ovog puta došao iz Srbije, ocenjen je kao svež i nesvakidašnji pogled na svet Grimovih bajki", preneli su nemački mediji.

Inače, dvojica najvećih kolekcionara bajki bili su strastveni ljubitelji naših priča, poznavaoci srpskog jezika i veliki prijatelji Vuka Stefanovića Karadžića. Upravo su braća Grim bili ti koji su Getea upoznali sa bogatstvom naše narodne proze.

Angažman Mihajlovića u Nemačkoj se nastavlja, a u planu je da režira Molijerovog "Tartifa".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.