Predsednik Venecuele pred štrajk podigao minimalnu platu za 40 odsto

Izvor: Beta, 27.Okt.2016, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Venecuele pred štrajk podigao minimalnu platu za 40 odsto

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro objavio je danas da povećava za 40 odsto minimalnu zaradu, uoči generalnog štrajka koji je za petak sazvala opozicija tražeći njegov odlazak pre isteka mandata. "Potpisaću povećanje od 40 odsto legalne minimalne zarade radnika", koja je sada nešto ispod 140 dolara mesečno, rekao je venecuelanski šef države na ceremoniji predaje socijalnih stanova. Iako zvuči kao veliko, to povećanje zarade je u stvari minimalno u odnosno na galopirajuću inflaciju.Pogodjena padom cena nafte koja je izvor 96 odsto deviznog priliva, Venecuela prolazi kroz jednu od najgorih ekonomskih kriza u svojoj istoriji.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Predsednik Venecuele pred štrajk podiže plate

Izvor: Radio 021, 27.Okt.2016

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro je objavio da povećava minimalnu zaradu za 40 odsto, uoči generalnog štrajka koji je za petak sazvala opozicija, tražeći njegov odlazak pre isteka mandata...Minimalna zarada radnika sada je nešto ispod 140 dolara mesečno. Iako zvuči kao veliko, najavljeno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.