Pred nama je težak period

Izvor: B92, 24.Maj.2017, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pred nama je težak period"

Uoči sastanka sa Federikom Mogerini u Briselu, Aleksandar Vučić je rekao za RTS da građani Srbije moraju da znaju da predstoji težak period.

Premijer Srbije se nalazi u prestonici Evropske unije, gde je šefica evropske diplomatije zakazala sastanke sa premijerima zemalja Zapadnog Balkana.

"Za nas je veoma važno da pokažemo ono što smo uspevali do sada, da budemo staloženi i da se mir i stabilnost obezbedi, to ljudima deluje polubesmisleno, ali moraju da znaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je pred nama težak period. Ljudi treba da znaju da je oslobođena grupa za zločine u Klečki nad Srbima, imamo izjave Aljbina Kurtija, a favorit za kosovskog premijera je Ramuš Haradinaj. Treba da budemo sasvim svesni, gotovo je izvesno da će Haradinaj biti premijer i to otvara probeme", naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, postoje pritisci na Srbiju sa tri strane, kada je u pitanju odnos sa Prištinom i želja za "ubrzavanjem procesa".

"Postoje direktni pritisci spolja, drugi to rade preko svojih medija i dela civilnog sektora, kao i dela političkih stranaka, a treći je preko političkih organizacija čijem članstvu težimo, kao što je Evrospka unija. Za nas je važno da imamo aktivnu poziciju, da izrazimo naša htenja i da se ponašamo u skladu s Ustavom, da budemo čvrsto na evropskom putu, ali i da imamo svoje nacionalne i državne interese, da štitimo suverenitet i teritorijalni integritet, kao i najvišu vrednost jednog naroda – a to je sloboda", rekao je Vučić.

U toku uključenja u okolini su se čule sirene, što je Vučić i prokomentarisao:

"Tramp je u Briselu, nije čudo da je buka, demonstranti su na drugoj strani, siguran sam da se on strašno uzbudio zbog toga, koliko i mi..."

Potom je ponovio da "nikada nijednu lošu izjavu ni protiv kog lidera niti zemlje u regionu nije dao".

"Oni jesu o Srbiji, a mi smo ovde čistog obraza. Valjda će neki da razumeju da se budućnost gradi kroz poštovanje drugoh, a ne kroz sopstveno veličanje", zaključio je Vučić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.