Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2017, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pred Parlamentom BiH izvještaj o radu Savjeta ministara

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi danas da razmatra Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za prošlu godinu, nakon što je rasprava o njemu odgođena na prošloj sjednici doma, održanoj 5. jula.

Poslanici su tada prihvatili prijedlog Kolegija Predstavničkog doma da rasprava o Izvještaju o radu Vijeća ministara BiH bude odgođena za sljedeću sjednicu. Većina nadležnih komisija ovog doma dala je negativno mišljenje o ovom dokumentu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << neke komisije nisu ni održane jer je izostalo učešće predstavnika Vijeća ministara BiH.

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH  predložio je da komisije, zajedno sa nadležnim ministrima, ponovo razmotre ovaj izvještaj. Na dnevnom redu sjednice je i Izvještaj o radu Istražne komisije Predstavničkog doma za utvrđivanje stanja u Izvozno-kreditnoj agenciji BiH.

Moguće je da neki od Klubova predlože  izglasavanje nepovjerenja Vijeću ministara BiH, a takođe i da se pokrene inicijativa za isključenje Nikole Špirića iz Komisije za nadzor nad OBA-om.

Na dnevnom redu je i Prijedlog Zakona o bezbjednosti saobraćaja, prijedlog zakona o državnoj službi, te o izmijeni zakona o radu u državnim institucijama.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parlament BiH danas o smjeni Nikole Špirića

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2017

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi danas da razmatra Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za prošlu godinu, nakon što je rasprava o njemu odgođena na prošloj sjednici doma, održanoj 5. jula...Poslanici su tada prihvatili prijedlog Kolegija Predstavničkog doma...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Predstavnički dom izglasao nepovjerenje Savjetu ministara BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2017

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici izglasao je nepovjerenje Savjetu ministara BiH nakon predstavljenog izvještaja o radu. 17 zastupnika je glasalo 'za', 21 'protiv', 1 je bio 'suzdržan'. Izvještaj nije dobio većinu Predstavničkog doma...Predsjedavajući...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.