Praznična nabavka sve skuplja (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 18.Apr.2014, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praznična nabavka sve skuplja (VIDEO)

Nišlije su krenule u prazničnu nabavku, pa su poslednjih dana velike gužve na pijacama, u mesarama i marketima. Kako kažu, namirnice su sve skuplje, a platežna moć sve slabija. 
Za najveći hrišćansi praznik većina Nišlija imaće bogat ručak, a kako kažu, proslava Uskrsa je iz godine u godinu sve skuplja.
Sezonska salata za četvoročlanu porodicu košta manje od 100 dinara. Zelena salata, mladi luk i rotkvice su po 20 dinara. Ipak, osim ako nisu na strogoj dijeti, Nišlije će potrošiti mnogo više za praznik. Ni nezaobilazna uskršnja jaja nisu veliki izdatak, osim ako ne farbate guščija.
Uglavnom zelene tezge, osim rotkvica, zacrveni i paradajz, grčki ili makedonski, koji se prodaje po ceni od 200 dinara. Prema rečima prodavaca ukusan je, iako mu još nije sezona, ali ne više od domaćeg krastavca koji je oko 150 dinara. Kilogram šargarepe i kupusa možete kupiti za oko 50, a pristigli su i mladi krompirići koji koštaju od 100 do 150 dinara.
Pune su i mesare i ribarnice oko pijace, a kada je gužva oko tezga, ulica Đuke Dinić je skoro neprohodna za vozila. Parkiraju samo najbrži ili najsrećniji. Tako je poslednjih nekoliko dana, potvrđuju i taksisti koji imaju pune ruke posla, i zbog praznične gužve i zbog kiše. Kako bilo, važno da je bogato za praznik, a kasnije ćemo već nekako.

Pogledaj vesti o: Farbanje jaja

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Za Uskršnju trpezu pola plate

Izvor: B92, 18.Apr.2014

Beograd -- Sudeći po redovima koje ovih dana stvaraju kupci na pijacama i u marketima uskršnja trpeza biće bogata. A sudeći po cenama novčanici će ostati polu prazni...Da za Uskrs niko ne želi da štedi pokazuju gužve na tržnicama Srbije koja, prema rečima trgovaca, traju već nekoliko dana....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.