Prag: Uhapšen kriminalac iz Srbije

Izvor: B92, 18.Jul.2014, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prag: Uhapšen kriminalac iz Srbije

Prag -- Češka policija uhapsila je početkom meseca u Pragu odbeglog kriminalca iz Srbije.

Kako je rekao portparol češke policije Tomaš Hulan, ovaj kriminalac je u Srbiji osuđen na 12 godina zatvora za ubistvo i pljačku, a se dosad krio u raznim zemljama Evrope.

Reč je od 35-godišnjem muškarcu koji se predstavljao pod najmanje tri imena, kao Srbin Goran Benko, Hrvat Goran Marić i Slovenac Alek Župan, a možda je lažnih imena bilo više, kazao je Hulan za češke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << medije.

U periodu od 2005. do 2008. godine osuđen je u Srbiji za ubistvo, pljačku, nedozvoljeno držanje oružja i šverc droga, a po međunarodnoj poternici traže ga i iz Švajcarske zbog pljačke.

Poslednjih pola godina bavio se iznudom nepostojećih dugova i ucenjivanjem u Pragu.

Mediji su na molbu policije objavili njegovu sliku u majici s napisom "mutniji od Dunava" i zatražili danas pomoć od javnosti da se razjasni da li je koristio još neki lažni identitet u Češkoj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRAG: Češka policija uhapsila odbeglog Srbina zbog pljački i iznuda!

Izvor: Kurir, 18.Jul.2014

Reč je od 35-godišnjem muškarcu koji se predstavljao pod najmanje tri imena, kao Srbin Goran Benko, Hrvat Goran Marić i Slovenac Alek Župan, a možda je lažnih imena bilo više, kazao je Tomaš Hulan portparol češke policije..PRAG - Češka policija uhapsila je pocetkom meseca u Pragu odbeglog...

Nastavak na Kurir...

Češka: Uhapšen odbjegli kriminalac iz Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jul.2014

Češka policija uhapsila je početkom mjeseca u Pragu odbjeglog kriminalca iz Srbije, osudjenog u domovini na 12 godina zatvora za ubojstvo i pljačku, a koji se dosad krio u raznim zemljama Evrope, izjavio je danas portparol češke policije Tomaš Hulan.     Riječ je o 35-godišnjem muškarcu koji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

PRAG: Uhapšen Srbin tražen zbog pljački, iznuda i ubistava

Izvor: Press, 18.Jul.2014

Muškarac, koji se predstavljao pod najmanje tri lažna imena - srpskim Goran Benko, hrvatskim Goran Marić i slovenačkim Alek Župan, osuđen je između 2005. i 2008. u Srbiji na 12 godina zatvora zbog ubistva, pljačke, nezakonitog posedovanja oružja i trgovine drogom, objavili su češki mediji.. .  . On...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.