Požar u bolnici Dr Dragiša Mišović

Izvor: RTS, 25.Okt.2009, 03:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u bolnici "Dr Dragiša Mišović"

Nekoliko vatrogasaca i policajaca lakše povređeno u velikom požaru koji je u subotu uveče zahvatio beogradsku bolnicu "Dragiša Mišović". Bolesnici brzo evakuisani i prebačeni u druge bolnice. Vatrogasci na mesto nesreće stigli tri minuta posle poziva. Policija počela uviđaj.

Požar, koji je izbio oko 22.45 časova na poslednjem spratu bolnice, ugašen je posle munjevite akcije beogradskih vatrogasaca, javila je reporterka Radio-televizije Srbije, Nataša Ristić. Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i istražni organi počeli su uviđaj i utvrđuju uzrok požara.

VMA - 011/3608-712, Gerijatrija KBC "D. Mišović" - 011/3630-600, Urgentni centar - 011/3662-130, Ortopedija Banjica - 011/3672-918

Svi bolesnici tokom noći su evakuisani u više beogradskih zdravstvenih ustanova, a ispred kapija "Dragiše Mišovića" nalazi se još mali broj vatrogasnih i kola hitne pomoći.

"Lakše je povređeno nekoliko vatrogasaca i policajaca", rekao je direktor Hitne pomoći Branislav Lazić, čijih je 20 ekipa, posle trijaže obavljene u dvorištu "Dragiše Mišovića",  evakuisalo bolesnike u ostale beogradske bolnice.

Požar je gasilo 25 vatrogasnih vozila i 78 vatrogasaca.

"Strašna, jeziva scena. Tužna, kao za vreme bombardovanja. 300 ljudi je iznešeno, teških bolesnika... Ni jedan bolesnik nije povređen, nema mrtvih", rekao je za RTS zamenik direktora te bolnice Moma Jakovljević.

"Vatrogasna služba je fantastično odradila posao", rekao je Jakovljević. Evakuacija je uspešno obavljena zahvaljujući dobroj organizaciji i požrtvovanju bolničkog osoblja.

Osim vatrogasaca, koji su na mesto događaja stigli tri minuta posle poziva, u akciji su učestvovali i policajci i pripadnici Žandarmerije, a na mesto požara ubrzo su stigli i ministar policije Ivica Dačić, gradonačelnik Dragan Đilas i načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić.

"Naše ekipe će raditi do kraja dok se sve ne sanira", rekao je ministar dodajući da će u narednom periodu biti utvrđeno zašto je došlo do izbijanja požara.

Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavili su da je najvažnije da u požaru u Kliničko bolničkom centru "Dragiša Mišović" nije bilo žrtava.

Direktor Urgentnog centra Vladimir Đukić izjavio je da je taj centar prihvatio više od 40 pacijenata, a bolesnici su evakuisani i u Vojno medicinsku akademiju.

Dačić je apelovao na građane da ne veruju glasinama da je u Kliničko bolničkom centru "Dragiša Mišović" postavljena bomba i to šest minuta pošto je izbio požar jer je na policijski broj "92" stigla je dojava da je tamo navodno neko postavio bombu.

Dačić je rekao da su kontradiverzione ekipe utvrdile da se radi o lažnoj dojavi.

Zamenik premijera i ministar policije odao je priznanje i zahvalio se pripadnicima Žandarmerije, vatrogasnim jedinicima, policajcima i medicinskom osoblju na požrtvovanju i profesionanom i odgovornom gašenju požara i evakukicji i zbrinjavanju pacijenata.

Gradonačelnik Dragan Đilas je takođe rekao da je najvažnije što niko od pacijenata nije povređen, da uzrok požara još uvek nije poznat i naglasio da će nadležni organi kroz istragu utvrditi zašto je došlo do izbijanja vatre u KBC Dragiša Mišović.

Saobraćaj u okolini tog medicinskog centra je normalizovan, a i dalje su prisutne pojačane patrole saobraćajne policije. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požar u bolnici Dragiša Mišović

Izvor: B92, 25.Okt.2009

Lider novoformirane SDPS Rasim Ljajić kaže da će biti angažovan i u Sandžačkoj demokratskoj partiji jer ima odgovornost i prema biračima u Sandžaku...Rasim Ljajić, doskorašnji lider Sandžačke demokratske stranke, rešio je da napravi još jednu partiju u vreme kada se sve češće govori...

Nastavak na B92...

Veliki požar u bolnici Dr Dragiša Mišović

Izvor: NaDlanu.com, 25.Okt.2009

BEOGRAD, 25. oktobra - Nešto pre ponoći u subotu u bolnici "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu izbio je veliki požar ali su vrlo brzo svi pacijenti bez povreda evakuisani. Lakše je povređen samo jedan vatrogasac. Vatra je izbila na četvrtom spratu, a ubrzo se proširila na celu zgradu,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Požar u bolnici "Dr Dragiša Mišović"

Izvor: S media, 25.Okt.2009

U bolnici "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu je sinoć oko 23 časa izbio požar. ..U Urgentni centar prebačene su desetine pacijenata iz bolnice "Dr Dragiša Mišović" izjavio je Tanjugu na licu mesta direktor Urgentnog centra prof. dr Vladimir Djukić...Evakuacija je uspešno obavljena zahvaljujući...

Nastavak na S media...

Drama na Dedinju: Veliki požar u KBC „Dragiša Mišović"

Izvor: Press, 25.Okt.2009

Vatra izbila oko 22.45 časova na poslednjem spratu bolnice n Evakuisano svih 300 pacijenata, a bolesnike prevozilo 16 od ukupno 17 vozila Hitne pomoći. Požar gasilo 78 vatrogasaca, a u vatri, srećom, niko nije stradao. .Na poslednjem spratu bolnice „dr Dragiša Mišović" u Beogradu sinoć...

Nastavak na Press...

Ugašen požar u "Dragiši Mišoviću"

Izvor: B92, 25.Okt.2009

Beograd -- Ugašen požar u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović". Svi pacijenti su zbrinuti, dva vatrogasca lakše su povređena...Požar koji je sinoć oko 23 sata izbio u zgradi Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" na Dedinju ugašen je oko dva sata posle ponoći. Svi pacijenti...

Nastavak na B92...

Ugašen požar u bolnici "Dr Dragiša Mišović", istraga u toku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2009

BEOGRAD - Požar, koji je u subotu oko 23 sata izbio u zgradi Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" na Dedinju je ugašen, rekao je Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić. Direktor policije Milorad Veljović izjavio je danas da je u toku istraga o...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Požar u bolnici prijavili građani (VIDEO)

Izvor: Mondo, 26.Okt.2009, 09:11

Požar koji je izbio u KBC 'Dr Dragiša Mišović' u potpunosti ugašen, a u toku je istraga o uzrocima. Sedam pacijenata iz Urgentnog centra prebačeno u KBC Zemun.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.