Povređeno 12 policajaca i dva građanina na protestu u Resniku protiv doseljavanja Roma

Izvor: Blic, 08.Apr.2012, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeno 12 policajaca i dva građanina na protestu u Resniku protiv doseljavanja Roma

U neredima u beogradskom predgrađu Resnik, koji su izbili prilikom protesta meštana u Resniku zbog odluke gradskih vlasti da u njihovo naselje presele Rome iz Belvila, lakše je povređeno 13 policajaca i dva građanina, a privedeno je 20 osumnjičenih za nerede, izjavio je danas glavni policijski inspektor beogradske policije Luka Dejović.

Dejović je Televiziji B92 rekao da će protiv 18 privedenih biti podnete krivične prijave i biće im određeno policijsko zadržavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 48 sati, a protiv dve uhapšene osobe biće podnete prekršajne prijave. Inspektor je naveo da je u Resniku posle današnjih incidenata mirno i da nema okupljanja građana niti navijačkih grupa.

Povređenim policajcima lekarska pomoć ukazana je na Vojnomedinskoj akademiji a dva građanina zbrinuta su u Urgentnom centru, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Dežurni hirurg na VMA Uroš Zoranović rekao je da je 11 policajaca u međuvremenu pušteno kući a da će jedan ostati u narednih sat vremena na dodatnim pregledima i da su svi zadobili lakše povrede, uglavnom od udaraca kamenjem ili ciglama.

On je rekao Tanjugu da je posle pregleda doktora različitih specijalnosti utvrdjeno da su policajci zadobili lake telesne povrede, s obzirom da su nosili zaštitne šlemove i kontuzije ruku i nogu, grudnog koša kao i glave.

Zoranović je rekao da očekuje i da će policajac koji je i dalje na VMA "najverovatnije biti pušten".

VIDEO> Pogledajte opsadno stanje u Resniku:

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura izjavila je Tanjugu da dvojica meštana Resnika koji su prebačeni u Urgentni centar imaju povrede glave a jedan i prelom leve podlaktice.

Kako je saopštio Sindikat srpske policije, policajce su, ničim izazvani, napali meštani, kao i pojedini navijači Rada i Crvene zvezde, gađajući ih kamenicama.

Oko stotinu meštana Resnika okupilo se zbog odluke gradskih vlasti da u njihovo naselje presele Rome iz neformalnog naselja kod Belvila. Saobraćaj prema Resniku je obustavljen i usmerava se na druga naselja.

Pretpostavlja se da je snimke incidenta u Resniku na "Jutjub" postavio neko od meštana.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas osudio je danas "rasno motivisane nerede" u Resniku i istakao da zakon mora da važi za sve i da moraju biti kažnjeni napadači na policajce.

VIDEO> Meštani Resnika iz istog razloga protestovali su i juče::

Povezane vesti: Đilas: Napadi u Resniku isključivo rasno motivisani Policija zaustavila bivše radnike "Magnohroma", autobusi za Beograd nisu se ni pojavili Antikapitalističke demonstracije u Frankfurtu, povređeno 15 policajaca Dačić: Bezbednost u Beogradu na visokom nivou Lančani sudar u centru Beograda, povređene tri osobe

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Resniku povređeno 12 policajaca zbog preseljavanja Roma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2012

RESNIK -..U Resniku je danas grupa meštana pokušala da spreči postavljanje kontejnera za stanovanje za Rome, a prilikom intervencije policije, koja je privela četiri osobe, lakše je povređeno 13 policajaca, kao i dva građanina...Povređeni policajci prebačeni su na Vojno medicinsku akademiju,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Povrijeđeno 12 policajaca i dva građanina

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Apr.2012

BEOGRAD- Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije potvrdilo je da je na današnjem protestu u beogradskom naselju Resnik povrijeđeno 12 policajaca i dva građanina.

Nastavak na Nezavisne Novine...

U Resniku povređeno 13 policajaca, uhapšeno 20 osumnjičenih

Izvor: Kurir, 09.Apr.2012, 02:40

Protiv 18 privedenih biće podnete krivične prijave i biće im određeno policijsko zadržavanje od 48 sati..BEOGRAD - U neredima u beogradskom predgrađu Resnik lakše je povređeno 13 policajaca i dva građanina, a privedeno je 20 osumnjičenih za nerede, izjavio je danas glavni policijski inspektor...

Nastavak na Kurir...

Položaj Roma i dalje težak u Srbiji

Izvor: EurActiv Srbija, 09.Apr.2012

Obeležavanje Svetskog dana Roma u Srbiji proteklo je 8. aprila u znaku nereda koji su izbili u beogradskom predgradju Resnik zbog odluke gradskih vlasti da u to naselje presele Rome iz naselja Belvil. U neredima je povredjeno 13 policajaca i dva gradjanina, a privedeno je 20 osumnjičenih za nerede....

Nastavak na EurActiv Srbija...

Resnik: Povređeno 13 policajaca i 2 građanina, 20 privedeno

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2012

U neredima u beogradskom predgrađu Resnik lakše je povređeno 13 policajaca i dva građanina, a privedeno je 20 osumnjičenih za nerede, izjavio je danas glavni policijski inspektor beogradske policije Luka Dejović...Dejović je rekao da će protiv 18 privedenih biti podnete krivične prijave i biće...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.