Povraćaj imovine svim verskim zajednicama pod istim uslovima

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Feb.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povraćaj imovine svim verskim zajednicama pod istim uslovima

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom i izjavila da je želja vlade i ministarstva da sve verske zajednice u Srbiji pod jednakim uslovima ostvaruju pravo na povraćaj imovine.

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, Mihalović je sa Hočevarom razgovarala o dinamici vraćanja imovine Beogradskoj nadbiskupiji Rimokatoličke crkve kroz proces restitucije, kao i o projektima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nadbiskupije.

Govoreći o restituciji, Mihajlović rekla je da postoji politička volja da se sprovede do kraja, ali je navela i da postoje problemi u dinamici vraćanja objekata.

Nadbiskup Hočevar je, govoreći o budućim projektima, istakao obnovu objekta pored Crkve Krista Kralja u Krunskoj ulici u Beogradu, za koju još nije pripremljena tehnička dokumentacija, a Mihajlović je za taj projekat ponudila stručnu pomoć svog tima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlovićeva i Hočevar o vraćanju imovine Nadbiskupiji

Izvor: RTS, 20.Feb.2017

. Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je, tokom razgovora sa beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom, da Vlada i Ministarstvo žele da sve verske zajednice u Srbiji pod jednakim uslovima ostvaruju pravo na povraćaj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.