Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljubac Gruzijke i Ruskinje

PEKING - Gruzijka Nino Salukvadze koja je danas u finalu Olimpijskih igara u Pekingu osvojila bronzanu medalju u disciplini vazdušni pištolj, rukovala se i poljubila posle takmičenja sa drugoplasiranom Ruskinjom Natalijom Paderinom i izjavila da bi sukob Rusije i Gruzije trebalo "razgovorom" da reše politički lideri obe zemlje.

"Bila sam izuzetno napeta tokom takmičenja. Od juče razmišljam o tome da li treba da napustimo Igre ili ne. Politicki lideri Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Gruzije trebalo bi da sednu i da razgovorom pokušaju da reše problem", istakla je Salukvadze koja je na Igrama u Seulu 1988. godine osvojila srebrnu medalju za Sovjetski Savez.

Predsednik Gruzije Mihail Sakašvili savetovao je gruzijskom olimpijskom timu da ne napušta Igre, bez obzira na sukob dve zemlje do kojeg je došlo na sam dan otvaranja Igara, a njegovu poruku prenela je sportistima Gruzije lično njegova supruga Sandra Sakašvili koja se nalazi u Pekingu.

Gruziju na Igrama u Pekingu predstavlja 35 sportista.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jasni zadrhtala ruka

Izvor: Blic, 11.Avg.2008, 10:37

Jasna Šekarić nije uspela da donese prvu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Pekingu. U nedelju rano ujutro u disciplini vazdušni pištolj sa razdaljine od 10 metara osvojila je šesto mesto sa rezultatom 480,9 krugova. Šampionka je postala Kineskinja Žuo Venjun sa 492,3 kruga, druga je bila...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.