Izvor: Blic, 11.Avg.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jasni zadrhtala ruka

Jasna Šekarić nije uspela da donese prvu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Pekingu. U nedelju rano ujutro u disciplini vazdušni pištolj sa razdaljine od 10 metara osvojila je šesto mesto sa rezultatom 480,9 krugova. Šampionka je postala Kineskinja Žuo Venjun sa 492,3 kruga, druga je bila Ruskinja Paderina sa 489,1, a treća Gruzijka Sulakvadze sa 487,4 kruga. Pobednica je imala samo četiri godine kad je Jasna osvojila dve medalje na OI u Seulu 1988. godine.


>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Šekarićeva je samo u jednom trenutku takmičenja bila blizu osvajanja bronzane medalje, ali je u finišu posustala. Šekarićevoj ova ova disciplina osnovna i u njoj je do sada osvojila četiri olimpijske medalje.

- Očekivala sam da će da bude bolje. Što se tiče osnovnog meča, sticajem čudnih i nesrećnih okolnosti postigla sam slabiji rezultat. Imala sam nekoliko pogodaka sa rezultatom 9,9, ali su se ti hici računali kao devet, a ne 10, pa sam realno postigla lošiji rezultat od očekivanog - realna je po završetku takmičenja bila naša najtrofejnija sportistkinja u istoriji.

Jasna će imati još jednu šansu da se domogne šeste olimpijske medalje u karijeri. U sredu će sa 25 metara razdaljine gađati metu malokalibarskim pištoljem, ali se od nje svakako više očekivalo u takmičenju vazdušnim pištoljem. Iako su joj ovo šeste Olimpijske igre, Šekarićeva tvrdi da je trema učinila svoje.

- Bila sam nervozna. U finalu od 10 hitaca samo su tri bila loša, dok ostalih sedam nisu bili dovoljno dobri za medalju. Od tih boljih pokušaja tri su bila 9,9 i oni nisu pogodili centar. Ukupno gledano, to jeste bila loša serija, ali nisam nezadovoljna rezultatom.

Sportistkinja koja je nosila zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara, optimista je uoči novog takmičenja u sredu, iako je u toj disciplini još 1988. godine u Seulu osvojila bronzu.

- U poslednjih godinu dana akcenat sam bacila više na tu drugu disciplinu, u kojoj sam imala i bolje rezultate i iskreno se nadam da ću biti uspešnija - zaključila je Jasna Šekarić.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.